گل‌ها و درختان خانه هم حق دارند از هوشمندی لذت ببرند!

با نزدیک شدن جمعیت جهان به 8 بیلیون نفر، کمبود آب به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بشر تبدیل شده است. از طرفی تا 70% مصرف آب جهان مربوط به آبیاری می‌شود که بیشترین میزان هدر رفت آب مربوط به بخش کشاورزی است.

نیمی از آبی که هدر می‌رود، تنها به دلیل استفاده از روش‌های آبیاری ناکارآمد است. سیستم آبیاری هوشمند از تجهیزات مدیریت مصرف منابع آب است و با به کارگیری آن به خود و دنیا لطف بزرگی کرده‌اید.

نحوه عملکرد سیستم آبیاری هوشمند

در یک سیستم آبیاری هوشمند وظیفه جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز بر عهده سنسورهای مختلف است. به این ترتیب اطلاعاتی مانند میزان رطوبت خاک، دمای محیط و … جمع‌آوری شده و به کنترلر مرکزی که در واقع یک برد الکتریکی کوچک است فرستاده می‌شود.

کنترلر از قبل برای شرایط مختلف برنامه ریزی شده است و اتصالات و تجهیزات موجود در سیستم مانند لوله‌های آبیاری، سیستم آبیاری قطره‌ای و … همه تحت فرمان آن هستند.

"<yoastmark

همچنین کاربر می‌تواند مطابق میل خود تنظیمات کنترلر را تا حدی تغییر دهد. برای مثال می‌تواند محدوده دما و یا رطوبتی را به گونه ای تعریف کند که با رسیدن به آن آستانه، سیستم آبیاری روشن و یا خاموش شود.

اجزای سیستم آبیاری هوشمند

هر سیستم آبیاری هوشمند 3 قسمت اصلی دارد:

1-کنترلر مرکزی هوشمند

کنترلر مرکزی، اطلاعات مختلفی که از سنسورها و سایر اجزای سیستم به دست می‌آید را دریافت می کند. این اطلاعات ذخیره و سپس تجزیه و تحلیل می شوند و بر اساس آن آبیاری زمین بدون دخالت دست انجام می‌گیرد.

2-سنسورها

وظیفه سنسورها جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای کنترلر است. سنسور رطوبت خاک، باد و باران، رطوبت هوا، تعریق گیاه، دما و … تعدادی از مهم‌ترین سنسورهای مورد استفاده هستند که اطلاعات را از محیط دریافت کرده و برای کنترلر مرکزی می‌فرستند.

3-بخش هواشناسی

این بخش، اطلاعات مربوط به آب و هوا را برای کنترلر مرکزی ارسال می‌کند. همچنین در صورت تغییر شرایط جوی و نیاز به قطع موقت سیستم آبیاری اعلام خطر می‌کند.

مزایای هوشمندسازی سیستم آبیاری

  • كنترل از راه دور سیستم آبیاری، با استفاده از تلفن همراه
  • تشخیص بهترین زمان آبیاری با توجه به اطلاعات به دست آمده از سنسورها و مشخصه‌های اندازه‌گیری شده
  • تنظیم برنامه برای آبیاری خودکار مزارع و باغ‌ها
  • اضافه کردن سنسورهای مختلف برای شناخت بهتر نیازهای گیاهان
  • ارسال اعلان خطر هنگام مشاهده هر گونه خطا مانند نشت لوله‌ها و ...
  • استفاده از فرمان‌های صوتی برای کنترل سیستم آبیاری باغچه
  • تنظیم میزان فشار آب مورد نیاز برای هر منطقه کشاورزی
  • کاهش یا قطع آبیاری بر اساس پیش‌بینی باران

هزینه هوشمندسازی سیستم آبیاری

باید توجه داشت که برای اتوماسیون آبیاری هوشمند نیازی نیست که حتما یک باغ یا مزرعه بزرگ داشته باشید. هوشمندسازی سیستم آبیاری آنطور که به نظر می رسد نه پیچیده است و نه هزینه سرسام‌آوری دارد.

smart irrigation system
سیستم آبیاری هوشمند

 

به علاوه در طولانی مدت هزینه دستگاه‌های هوشمند و راه‌اندازی آن‌ها با صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه قبوض جبران می‌شود.

هزینه پیاده سازی این سیستم، به مواردی مانند میزان نیاز شما به هوشمندسازی، مساحت باغ یا زمین کشاورزی و تجهیزات  مربوط است.

هوشمندسازی سیستم آبیاری با تپ لایف

سیستم آبیاری هوشمند تپ لایف کاملا با اپلیکیشن موبایل سازگار است و به این ترتیب می‌توانید با داشتن شیر برقی و بدون نیاز به راه‌های دشوار پیاده‌سازی، آبیاری گیاهان خود را هوشمند کنید. برخی از مزایای سیستم آبیاری هوشمند تپ لایف عبارتند از:

  • کنترل ورودی شیر برقی
  • استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای
  • زمان‌بندی آبیاری، و آبیاری از راه دور با موبایل
  • خاموش و روشن کردن خودکار سیستم آبیاری
  • امکان تعریف سناریوهای مختلف
  • امکان اضافه کردن سنسورهای مختلف برای بهبود عملکرد و اتوماسیون دستگاه آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند چگونه کار می‌کند؟

این سیستم شامل یک کنترلر مرکزی، مجموعه‌ای از سنسورها و یک بخش هواشناسی است. وظیفه جمع‌آوری اطلاعات راجع به میزان رطوبت خاک، دمای محیط و… به عهده سنسورها است. سپس این اطلاعات به کنترلر مرکزی فرستاده شده و از این طریق فرمان‌های مناسب به اتصالات و تجهیزات فرستاده می‌شود.

چرا داشتن سیستم آبیاری هوشمند یک ضرورت است؟

سیستم آبیاری هوشمند باعث مدیریت مصرف منابع آب، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه قبوض در طولانی مدت می‌شود. بنابراین با به کارگیری آن لطف بزرگی به دنیا و خودتان کرده‌اید.

هزینه هوشمندسازی سیستم آبیاری بر اساس چه معیارهایی تعیین می‌شود؟

این هزینه بسته به میزان نیاز شما به هوشمندسازی، مساحت باغ یا زمین کشاورزی و تجهیزات به کار رفته متغیر است