پروتکل های رایج در خانه های هوشمند
پروتکل های اتوماسیون ساختمان زبان ارتباط دستگاههای هوشمند با یکدیگر است. این ارتباط برای هوشمندسازی ساختمان بسیار حیاتی است، زیرا اگر دستگاهها نتوانند به زبان یکسان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، هوشمندی ساختمان با اختلال مواجه خواهد شد. بنابراین قبل از اینکه یک پروتکل را برای خانه هوشمند خود انتخاب کنیم، باید بدانیم چگونه کار میکند. وجود چندین استاندارد مختلف در اتوماسیون ساختمان ، کار انتخاب را سخت کرده است؛ اما میتوان آنها را به دو گروه اصلی تقسیم کرد.
تفاوت خانه هوشمند از باقی خانه ها در وجود یک سری تجهیزات هوشمند سازی ساختمان است؛ برای مثال، کلیدهای هوشمند، عملگرها، پنلهای هوشمند و… این تجهیزات به وسیله ارتباط با یکدیگر، بسیاری از کارهایی که قبلتر خودتان در طول روز انجام میدادید را بدون دخالت انسان و به درستی انجام میدهند.
پروتکل های با سیم
پروتکل های X10[1] و UPB[2] دو نمونه از پروتکلهای با سیم اتوماسیون ساختمان است. این پروتکلها از سیمکشی برق موجود در خانه هوشمند برای برقراری ارتباط استفاده میکند. پروتکل شناخته شدهی KNX[3] نیز در همین دسته قرار دارد اما نمیتواند از سیمکشی موجود استفاده کند و باید سیمکشی مخصوص به آن را اجرا کرد. پروتکلهای با سیم، به ثبات و اطمینان بالا معروف است اما رمزگذاری آن کندتر و مشکلتر است. به علاوه ایجاد تغییرات و رعایت اصول خاصی در سیمکشی خانه هوشمند و یا انجام سیمکشی جداگانه مورد نیاز است. به عبارت دیگر از ابتدای شروع به ساخت، نیازمندیهای آن باید در نظر گرفته و اجرا شود.
پروتکل های بی سیم
پروتکلهای بی سیم به طور معمول با طیف وسیع تری از دستگاهها سازگار بوده نصب و راهاندازی آن نسبت به پروتکلهای با سیم بسیار آسانتر است. این پروتکلها – از جمله Z-Wave[4] و Zigbee[5] – بدون استفاده از سیم قادر به اتصال و برقراری ارتباط هستند و اطمینان از امنیت آنها آسانتر میشود. اگر بخواهید کنترل کامل تمام دستگاههای خود را بر روی یک برنامه داشته باشید، Z-Wave یک انتخاب ایدهآل است چرا که بسیاری از سیستمهای امنیتی خانگی با آن سازگار هستند. Thread نیز یک پروتکل جدید ارتباطات اینترنت اشیاء است که توسط گروه Thread[6] مدیریت میشود. تعدادی از شرکتهای بزرگ الکترونیک از جمله سامسونگ، گوگل نست، اپل، Qualcomm و Tyco عضو این کارگروه هستند.
بیشتر بخوانید:
پروتکلهای ترکیبی مانند Insteon[7] و C-Bus نیز وجود دارد که از هر دو فناوری با سیم و بیسیم را با هم ترکیب میکند.
منابع:
1– https://alarmnewengland.com/blog/home-automation-protocols
2– https://theiotpad.com/tips/home-automation-protocols
[1] – https://x10.com
[2] – http://pcslighting.com
[3] – https://knx.org
[4] – https://z-wavealliance.org
[5] – https://zigbeealliance.org
[6] – https://threadgroup.org
[7] – https://insteon.com
بدون دیدگاه