Electronic three dimensional plastic printer during work , 3D printer, 3D printing


پروتکل‌ های هوشمندسازی ساختمان زبان ارتباط دستگاه‌های هوشمند با یکدیگر است. این ارتباط برای اتوماسیون ساختمان بسیار حیاتی است، زیرا اگر دستگاه‌ها نتوانند به زبان یکسان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، فرآیند هوشمندسازی با اختلال مواجه خواهد شد. بنابراین قبل از اینکه یک پروتکل را برای خانه هوشمند خود انتخاب کنیم، باید بدانیم چگونه کار می‌کند.

انواع پروتکل های هوشمندسازی

وجود چندین استاندارد مختلف در اتوماسیون ساختمان ، کار انتخاب را سخت کرده است؛ اما می‌توان  آنها را به دو گروه اصلی تقسیم کرد.

 

پروتکل های با سیم

پروتکل های X10 و UPB دو نمونه از پروتکل‌های با سیم اتوماسیون ساختمان است. این پروتکل‌ها از سیم‌کشی برق موجود در خانه هوشمند برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند. پروتکل  KNX نیز در همین دسته قرار دارد اما نمی‌تواند از سیم‌کشی موجود استفاده کند و باید سیم‌کشی مخصوص به آن را اجرا کرد. پروتکل‌های با سیم، به ثبات و اطمینان بالا معروف هستند، اما رمزگذاری آن‌ها کندتر و مشکل‌تر است. به علاوه ایجاد تغییرات و رعایت اصول خاصی در سیم‌کشی خانه هوشمند و یا انجام سیم‌کشی جداگانه مورد نیاز است. به عبارت دیگر از ابتدای شروع به ساخت، نیازمندی‌های آن باید در نظر گرفته و اجرا شود.

 

 

پروتکل های بی سیم

پروتکل‌های بی سیم به طور معمول با طیف وسیع تری از دستگاه‌ها سازگار بوده و نصب و راه‌اندازی آن‌ها نسبت به پروتکل‌های با سیم بسیار آسان‌تر است. این پروتکل‌ها – از جمله Z-Wave و Zigbee،  بدون استفاده از سیم می‌شوند و ابسیار مطمعن تر هستند.

اگر بخواهید کنترل کامل تمام دستگاه‌های خود را بر روی یک برنامه داشته باشید، Z-Wave یک انتخاب ایده‌آل است چرا که بسیاری از سیستم‌های امنیتی خانگی با آن سازگار هستند.

Thread نیز یک پروتکل جدید ارتباطات اینترنت اشیاء است که توسط گروه Thread مدیریت می‌شود. تعدادی از شرکت‌های بزرگ الکترونیک از جمله سامسونگ، گوگل نست، اپل، Qualcomm و Tyco عضو این کارگروه هستند.

 

پروتکل‌های ترکیبی مانند Insteon و C-Bus نیز وجود دارد که از هر دو فناوری با سیم و بی‌سیم را با هم ترکیب می‌کند.

هنگام انتخاب پروتکل هوشمندسازی به چه مواردی باید دقت داشت؟

  • سازگاری:

برخی از پروتکل‌ها شما را محدود به استفاده از دستگاه‌های خاصی می‌کند که ممکن است برای شما جالب نباشد.بنابراین باید پروتکلی را انتخاب کنید که با طیف گسترده ای از محصولات خانه هوشمند در ارتباط باشد.

  • به روز رسانی آسان:

از آن جایی که هوشمندسازی یک فرآیند بسیار جدید و نوین در ایران و جهان است، داشتن سیستمی که بسیار بسیار سازگار با محصولات باشد دارای اهمیت است. داشتن چنین سیستمی به شما این اطمینان را می‌دهد که می‌توانید ویژگی ها و دستگاه‌های بشتری را در آینده اضافه کنید.

از ویژگی‌های دیگری که باید به آن توجه شود، هزینه راه اندازی سیستم، میزان مصرف انرژی، پهنای باند و مواردی از این قبیل است.

smart light
روشنایی هوشمند

تپ لایف یک شرکت دانش بنیان در زمینه هوشمندسازی است که هر دو پروتکل باسیم و بیسیم را اجرا می‌کند. پروتکل‌های هوشمندسازی تپ لایف با جدیدترین و بهترین تجهیزات هوشمندسازی روز دنیا سازگار هستند.

همچنین چون تپ لایف اپلیکیشن خاص خود را دارد، مطابق و همگام با تکنولوژی های استفاده شده در دنیا به روزرسانی می‌شود و پیشرفت می‌کند. اپلیکیشن فارسی تپ لایف کاملا یکپارچه است و شما می‌توانید تمام قسمت‌های هوشمند شده منزل خود را فقط با یک برنامه بر روی موبایل خود کنترل کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *