کاربرد IoT در هوشمندسازی مدارس

در جامعه مدرن و به خصوص در دوره فراگیری ویروس کرونا، اینترنت اشیا (IoT) در حوزه آموزش و پرورش نقشی حیاتی ایفا می‌کند. به گونه‌ای که با اتصال دستگاه‌ها، مفهوم آموزش دیگر محدود به فضای مدرسه و کتاب‌های درسی نیست. در این مطلب به بررسی کاربرد IoT در هوشمندسازی مدارس می‌پردازیم. با تپ لایف همراه باشید.

کاربرد IoT در هوشمندسازی مدارس

آموزش بهترین راه برای این است که از رشد تکنولوژی در آینده اطمینان حاصل کنیم. اینترنت اشیا راه حلی برای بهبود حوزه آموزش در طولانی مدت و بدون نیاز به هزینه هنگفت است. در واقع با به کار گرفتن IoT به منظور ایجاد بهترین محیط آموزشی برای نسل بعد، پایه و اساس موفقیت در آینده به درستی گذاشته می‌شود.
برای هوشمندسازی مدارس، راهکارهای مختلفی ارائه میشود که کیفیت تحصیل و در دسترس بودن آن را بهبود میبخشند. برخی از تحولاتی که اینترنت اشیا در مدارس به وجود آورده است عبارتند از:

استفاده از تلفن همراه و تبلت در مدارس هوشمند

تلفن‌‌ها و تبلت‌های هوشمند

در یک مدرسه هوشمند، همه افراد از دانش‌آموزان گرفته تا مدیر مدرسه می‌توانند از مزایای تلفن‌های هوشمند بهره‌مند شوند. تلفن‌ها و تبلت‌های هوشمند بستر بهبود آموزش و مدیریت کارامد فضای آموزشی است. آموزش آنلاین، امکان تعامل بیشتر با والدین فرزندان، مدیریت ساده و بدون نیاز به کاغذ و ارتباط مستقیم و راحت افراد با یکدیگر از جمله امکاناتی است که استفاده از تلفن و تبلت هوشمند در مدارس به وجود می‌آورد.

بر طبق نظرسنجی‌های انجام شده 90% دانش‌آموزان معتقدند که یادگیری با تبلت سرگرم‌کننده است. حدودا 70% از آن‌ها نیز تمایل دارند که از تلفن همراه خود در کلاس درس استفاده کنند. مجبوبیت این دستگاه‌ها امروزه باعث تولید اپلیکیشن‌های آموزشی جالب شده است که بازده کلاس را بالا برده و دستیابی به اهداف آموزشی را آسان میکند.

اینترنت اشیا و استفاده از تلفن‌ و تبلت هوشمند، تحصیل را برای کودکانی که با روش‌های سنتی آموزشی ارتباط برقرار نمی‌کنند آسان کرده است. به طوری که کودکان با چالش‌های ارتباطی یا مشکلات فیزیکی و ذهنی با استفاده از تکنولوژی و دستگاه‌های متصل به راحتی می‌توانند مانند سایر دانش‌آموزان به تحصیل بپردازند.

اینترنت اشیا باعث به وجود آمدن شرایطی برابر برای تحصیل همه دانش‌آموزان می‌شود.

جزوات اینترنتی (EBOOK)

استفاده از جزوات اینترنتی یادگیری را به تجربه‌ای شیرین تبدیل می‌کند. با استفاده از EBOOk ها دیگر نیازی نیست دانش‌آموزان کیف سنگین پر از کتاب را جابجا کرده و ساعت‌ها بدون علاقه به مطالب درسی گوش دهند.

جزوات اینترنتی با به کار گیری انیمیشن‌ها، فیلم‌های آموزشی، واقعیت افزوده و … باعث دانش‌آموز-محور شدن آموزش می‌شوند. دانش‌آموزان می‌توانند در هر کجا به صورت آنلاین یا آفلاین به مطالب آموزشی به روز دسترسی داشته باشند. به علاوه جزوات اینترنتی امکان شخصی‌سازی (تغییر فونت نوشته، رنگ صفحات کتاب و …) را دارند.

از سوی دیگر سالانه میلیون‌ها درخت برای تولید کاغذ قطع می‌شوند. هزینه بالای حمل و نقل، اثر کربنی ساخت کاغذ و … باعث شده که جزوات اینترنتی، راهکاری برای حفاظت از محیط زیست هم باشند. EBOOKها نیازی به کاغذ ندارند و این موضوع باعث حذف هزینه‌های پرینت کاغذ و جنگل‌زدایی بی‌رویه می‌شود.

استفاده از تخته هوشمند در فرایند آموزش

تخته‌های هوشمند

کودکان امروزه در دنیایی هوشمند و متصل زندگی می‌کنند و از هر کجا به خدمات دیجیتال و محتواهای آموزشی دسترسی دارند. حقیقت این است که روش‌های قدیمی و سنتی آموزش، برای کودکان نسل جدید جذابیتی ندارد. تخته‌های گچی، کتاب‌های کاغذی با متن و تصاویر ثابت و … باعث از بین رفتن علاقه دانش‌آموزان به یادگیری شده و کار تدریس را برای مربیان و معلمان طاقت فرسا می‌کنند.

تخته‌های هوشمند یا الکترونیک ابزاری است که امکان نمایش عکس، فیلم، بازی و … را دارد. این تخته‌های راهکاری برای تعامل بیشتر دانش‌آموزان و شرکت دادن آن‌ها در فرایند یادگیری است. به علاوه استفاده از تخته‌های الکترونیک دردسر استفاده از گچ و ماژیک را به کلی از بین می‌برد.

رایانش ابری

همه تکنولوژی‌های کاربردی در هوشمندسازی مدارس سخت‌افزار ندارند. به عنوان نمونه رایانش ابری امکان فرستادن یا به اشتراک گذاشتن داده را برای معلمان و دانش‌آموزان فراهم می‌کنند. اگر یک دانش‌آموز به هر علت نتواند در کلاسی شرکت کند، به راحتی می‌تواند تکالیف و منابع درسی را دانلود کند. همچنین امکان ارسال تکالیف و مشاهده نمره نیز در این سیستم فراهم است.

منظور از استفاده از IoT در مدارس صرفا داشتن تخته هوشمند یا جزوات الکترونیک نیست. در مدرسه هوشمند همه چیز از اتوبوس‌های مدرسه تا قفل کمد دانش‌آموزان به اینترنت متصل بوده و با یکدیگر در ارتباط هستند. این اتصال باعث ایجاد مزایای بسیاری برای دانش‌آموزان، معلمان و به طور کلی مدارس می‌شود. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایای IoT در هوشمندسازی مدارس آمده است.

مزایای اینترنت اشیا در هوشمندسازی مدارس

  • ذخیره انرژی با استفاده از سیستم‌های هوشمند روشنایی، تهویه و ...
  • برقراری ارتباط آسان‌تر بین معلم و شاگردان
  • دسترسی آسان دانش‌آموزان به منابع به روز آموزشی
  • تامین امنیت با استفاده از سیستم امنیتی هوشمند و دوربین‌های مدار بسته
  • یادگیری بهتر و تعامل بالای دانش‌آموزان
  • اطمینان خاطر والدین با دریافت اطلاعات لحظه‌ای از وضعیت فرزندان
  • حفاظت از محیط زیست

تکنولوژی شهر هوشمند و تأثیر آن بر مدارس

آموزش و به خصوص پیاده سازی مدارس هوشمند، یکی از مهم‌ترین اهداف شهر هوشمند است. چرا که برای این که شهروندان بتوانند در این فضا پیشرفت کنند، باید آموزش‌های لازم را ببینند و فضایی مناسب‌تر از مدارس برای این کار نیست.

مدارس، نسخه‌هایی کوچک از تکنولوژی اینترنت اشیا هستند و به عنوان یک مدل برای سیستم‌های شهری عمل می‌کنند. هوشمندسازی مدارس، باعث کاهش انتشار آلاینده‌ها و حفاظت از محیط زیست می‌‌شود که جزو اهداف اصلی پیاده‌‌سازی شهر هوشمند نیز هستند.

سایر اهداف مشترک شهرها و مدارس هوشمند عبارتند از:

  • افزایش تعامل و دانش افراد
  • بهبود گردش کار و خدمات
  • حفظ و نگهداری منابع طبیعی با استفاده از سیستم‌های IoT، فراداده‌ها و محاسبات ابری
  • ایجاد زیرساختی مناسب برای آینده
  • پرورش ذهن دانش‌آموزان، برای داشتن یک شهر هوشمند ایده‌آل

یادگیری در مدرسه هوشمند به چه شکل است؟

آموزش و یادگیری در مدارس هوشمند محدود به جزوات و کتاب‌های درسی نیست. این مدارس دانش‌آموز-محور هستند و با بازی و سرگرمی، محتوای جذاب ویدیویی، دستگاه‌هایی مانند تبلت و موبایل و … باعث بهبود روند یادگیری در دانش‌آموزان می‌شوند.

مناسب‌ترین مدرسه برای فرزندان والدین شاغل کدام است؟

مدارس هوشمند، مناسب‌ترین مدارس برای والدین شاغل است. چرا که از می‌توانند از راه دور و از طریق اینترنت فرزندان خود را از لحظه خروج از خانه تا زمان بازگشت آن‌ها کنترل کنند و از وضعیت درسی آن‌ها مطلع شوند.

کدام نوع مدرسه برای کودکان با چالش‌های ارتباطی و مشکلات فیزیکی یا ذهنی مناسب است؟

مدارس هوشمندسازی شده به علت جذاب و تعاملی بودن محیط و همین طور امکان شخصی‌سازی تجربه یادگیری برای این کودکان مناسب هستند. مدارس هوشمند تضمین می‌کنند که همه دانش‌آموزان به صورت مساوی از امکانات آموزشی بهره‌مند شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *