خانه هوشمند بیسیم wireless

هنگامی که صحبت هوشمندسازی خانه می‌شود، بسیاری از افراد تصور می‌کنند که به علت هزینه بالا یا دردسرهای مربوط به ایجاد خرابی در خانه تمایلی به انجام آن ندارند. عده‌ای نیز فکر می‌کنند که چون خانه آن‌ها نوساز نیست یا اجاره‌نشین هستند، فرصت داشتن خانه هوشمند را برای همیشه از دست داده‌اند. اما خانه هوشمند بیسیم، تجربه زندگی در یک خانه هوشمند را برای همه افراد فراهم می‌کند.

انتخاب روش انجام هوشمند سازی خانه مرحله‌ای مهم در یک پروژه است. با یک انتخاب مناسب می‌توان تجربه‌ای عالی از اتوماسیون خانه داشت. باید توجه داشت که خانه هوشمند بیسیم و باسیم هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند. انتخاب نحوه هوشمند سازی کاملا بستگی به اولویت‌های شما و شرایط پروژه دارد.

 

دانشمندان در حال پژوهش بر روی تکنولوژی‌هایی هستند که بتوانند انرژی های زیاد را به صورت بی سیم و بدون ضرر انتقال دهند.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بتوانید قدم اول انجام هوشمند سازی را به درستی بردارید.

خانه هوشمند بیسیم (Wireless)

در سال 2005 کمپانی Insteon یک فناوری برای ترکیب سیم‌کشی الکتریکی با سیگنال‌های بیسیم معرفی کرد. این سال را می‌توان نقطه شروع خانه هوشمند Wireless دانست. همان طور که از نامش پیداست، در خانه هوشمند وایرلس تمامی سیستم‌های هوشمند به صورت بیسیم با یکدیگر در ارتباط هستند. این ارتباط از طریق پروتکل‌های اتوماسیون خانه بیسیم مانند Z-Wave، ZigBee، Wi-Fi، Bluetooth و … صورت می‌گیرد.

 

در این مقاله قصد داریم  به صورت اختصاصی در مورد خانه هوشمند بیسیم و با سیم و یا به عبارتی انتقال اطلاعات در سیستم های هوشمند به صورت بی سیم و باسیم صحبت می کنیم.

 

خانه هوشمند وایرلس Z-Wave

تفاوت خانه هوشمند بیسیم و با سیم

همان‌طور که گفته شد، این نیاز مشتری است که مشخص می‌کند کدام نوع هوشمند سازی نسبت به دیگری برتری دارد. لیست زیر تعدادی از مهم‌ترین تفاوت‌های خانه هوشمند بیسیم و با سیم است:
1- خانه هوشمند با سیم برای اجرا و استفاده نیاز به فراهم بودن یک بستر هوشمندسازی دارد. در واقع هنگامی که بخواهید ساختمان خود را هوشمند کنید، باید از ابتدای کار به فکر آن باشید، چرا که باید سیم‌کشی‌های لازم در هنگام ساخت انجام شود. در مقابل برای پیاده‌سازی خانه هوشمند وایرلس هیچ نیازی به تغییر در تابلو برق نیست. هر زمان که تصمیم به هوشمندسازی بگیرید، این کار بدون ایجاد خرابی یا تغییر سیم‌کشی‌ها قابل انجام است.
2- فرض کنید با پیشرفت تکنولوژی، بخواهید خانه هوشمند خود را گسترش دهید. در یک سیستم باسیم برای گسترش و ارتقا باید زیرساخت لازم هنگام ساخت تعبیه شده باشد. گسترش خانه هوشمند بیسیم کار راحت‌تری است اما در حالت کلی این امکان برای هر دو نوع هوشمندسازی ممکن است.
3- معمولا از هوشمند سازی بیسیم در خانه‌های ساخته شده یا املاک اجاره‌ای استفاده می‌شود. چرا که بر خلاف سیستم باسیم، این سیستم‌ها قابلیت انتقال و نصب سریع و بدون دردسر را دارند.
4- هزینه نصب و نگهداری خانه هوشمند بیسیم کمتر از باسیم است. چرا که در روش بیسیم نیازی به تعویض یا بزرگ کردن تابلو برق پروژه یا تغییر در سیم‌کشی‌ها نیست.
5- محصولات در هوشمند سازی بیسیم برد محدودی دارند و به همین علت تا مدت‌ها باور بر این بود که برای پروژه‌های بزرگ پروتکل‌های باسیم مناسب‌تر هستند. البته مشکل قطعی احتمالی ارتباط بیسیم بین دستگاه‌های هوشمند توسط تکرارکننده امواج یا repeater کاملا قابل حل است.

مزایای خانه هوشمند بیسیم

  • هوشمند سازی خانه بدون نیاز به کابل کشی یا تغییر سیم کشی فعلی
  • قابلیت اضافه کردن تجهیزات هوشمند دیگر در آینده و به روزرسانی خانه هوشمند بیسیم
  • قابل انجام، حتی در مرحله سکونت
  • هزینه پایین‌تر سیستم خانه هوشمند بیسیم
  • نصب سریع و آسان سیستم خانه هوشمند بیسیم
  • هزینه نگه‌داری و تعمیرات بسیار کم
  • امکان جا به جایی سیستم خانه هوشمند بیسیم در خانه‌های اجاره‌ای
  • کاربری آسان سیستم خانه هوشمند بی سیم برای کودکان و سالمندان
  • امکان بازگرداندن خانه به شکل سنتی در صورت تمایل
  • منطبق با تکنولوژی روز دنیا
  • تنوع بالای محصولات سازگار با پروتکل‌های ارتباطی بیسیماستفاده آسان سالمندان از خانه هوشمند بیسیم

خانه هوشمند وایرلس مناسب چه منازلی است؟

امروزه ارتباطات دنیا به سمت بیسیم شدن پیش می‌روند و به علت محبوب بودن بیشتر سیستم‌های بیسیم، محصولات و خدمات بیشتری نیز در این زمینه ارائه می‌شود. در حالت کلی می‌توان گفت خانه هوشمند وایرلس برای هر منزلی، چه در مرحله ساخت و چه بهره‌وری مناسب خواهد بود.

پاسخ‌دهی به سوالات زیر به شما کمک می‌کند که تصمیم درستی راجع به نحوه انجام هوشمند سازی بگیرید. با 4 سوال ساده، متوجه خواهید شد که کدام روش هوشمند سازی مناسب منزل شما است.

نصب و راه اندازی سیستم خانه هوشمند وایرلس توسط تپ لایف

مرحله نیازسنجی پروژه در روند انجام پروژه‌ها در تپ لایف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این مرحله با توجه به نیازها و اولویت‌های شما بهترین روش هوشمندسازی برای شما انتخاب می‌شود. به علاوه تپ لایف تلاش می‌کند با استفاده از پروتکل بیسیم Z-Wave، هوشمند سازی آسان، سریع و انعطاف‌پذیری را برای شما انجام دهد.

برای دریافت مشاوره رایگان و تخصصی فرم مشاوره را پر کنید تا مشاوران خبره تپ لایف در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

آیا امواج پروتکل‌های بیسیم برای بدن انسان مضر است؟

خیر. توان امواج Z-Wave به مقدار زیادی کاهش یافته و برای ارتباط دستگاه‌ها ازقاعده مش استفاده می‌شود. بنابراین جای نگرانی نیست.

آیا میتوان خانه‌ای که ساخته شده و افراد در آن سکونت دارند را هوشمند کرد؟

بله. خانه هوشمند بیسیم این امکان را فراهم می‌کند که بدون خرابی یا تعویض تابلو برق خانه ساخته شده، هوشمند سازی در هر زمان انجام شود.

آیا اجاره‌ نشین ها هم میتوانند داشتن خانه هوشمند را تجربه کنند؟

به دلیل قابلیت انتقال و انعطاف پذیری بالای خانه هوشمند بیسیم، همه افراد میتوانند خانه هوشمند داشته باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *