BMS سیستم مدیریت ساختمان و خانه هوشمند

امروزه تکنولوژی عضو جدایی‌ناپذیر زندگی ما است. همین امر باعث شد که هدف فعالان صنعت ساختمان‌سازی به هوشمندسازی و خانه‌های هوشمند علاقه مند شوند. اما نمی‌توان راجع به خانه هوشمند صحبت کرد و اسمی از سیستم مدیریت ساختمان یا BMS نیاورد.

این تکنولوژی جدید، با هدف بهره‌برداری از امکانات رفاهی ساختمان در کنار کنترل و مصرف بهینه انرژی به وجود آمد.

سیستم مدیریت ساختمان یا BMS چیست؟

سیستم مدیریت ساختمان یا Building Management System که به اختصار به آن BMS هم می‌گویند، یک سیستم کنترل مبتنی بر رایانه است که با خودکارسازی کارها، تعداد نیروی کار را کاهش می‌دهد و با نظارت و کنترل تجهیزات مکانیکی و الکتریکی در یک ساختمان امروزی، مصرف انرژی را مدیریت می‌کند.

 

هر سیستم مدیریت ساختمان شامل دو بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار است. این سیستم برای مدیریت انرژی به روشی مقرون به صرفه برای همه ساختمان‌های جدید ضروری است چرا که از طریق کنترل از راه دور سیستم‌هایی مانند تهویه، سرمایش، ایمنی، روشنایی و … بهره‌وری ساختمان را برای صاحبان خانه افزایش داده و باعث کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه‌های ساختمان می‌شود.

مزایای BMS

پیاده‌سازی سیستم مدیریت ساختمان در ابتدا باعث افزایش هزینه‌ها می‌شود و معمولا این سوال برای افراد پیش می‌آید که آیا BMS ارزشش را دارد؟ پاسخ مثبت است. چرا که در مدتی کوتاه به دلیل صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، همچنین بالابردن ارزش ملک هزینه اولیه کاملا جبران می‌شود.

  • شخصی‌سازی سیستم مدیریت ساختمان، برای برآورده کردن نیازهای هر ساختمان به بهترین نحو
  • مدیریت راحت و کنترل از راه دور تمام قسمت‌های ساختمان از روی گوشی هوشمند
  • فراهم کردن سطح رفاهی بالا برای افراد ساکن ساختمان و کارکنان آن
  • کاهش میزان خطای انسانی به دلیل خودکارسازی و کنترل توسط رایانه
  • کاهش چشم‌گیر هزینه‌های تعمیرات و نگهداری و افزایش عمر مفید تجهیزات

اجزای BMS

به طور کلی عبارت سیستم مدیریت ساختمان یا بی ام اس، همه عناصر کنترلی، شامل سخت‌افزار، نرم‌افزار، کنترلرها، هرگونه شبکه ارتباطی و کنترل مرکزی را پوشش می‌دهد.

معمولا BMS دارای سه سطح به شرح زیر است:

1- سطح پایینی یا فیلد:
این سطح برای ترمینال‌ها و عملیات ورودی و خروجی به وجود آمده است و شامل سنسورها، مکانیسم‌های عملگرها و سیم‌کشی بین دستگاه‌ها و سطوح میانی- پایینی است. در نهایت اطلاعات سطح فیلد را برای سطح میانی می‌فرستد.

2- سطح میانی یا اتوماسیون
این سطح مخصوص مدیریت خودکار فرایندها، ارتباطات و اجرا است. اجزای اصلی آن کنترلرهای اصلی، سیگنال‌های ورودی و خروجی و تجهیزات سوییچینگ مختلف هستند. که اطلاعات را از فیلد می‌گیرد و برای نمایش دادن آن‌ها را به یک رابط کاربری مانند مرورگر وب می‌فرستد.

3- سطح بالا یا مدیریتی:
این سطح برای توزیع منابع، مدیریت، کار با پایگاه اطلاعات و توابع آماری است. در این سطح تعاملی، همکاری بین اپراتور و سیستم صورت می‌گیرد که به وسیله دستگاه‌های کامپیوتری و سیستم‌های SCADA پیاده‌سازی می‌شود.

کاربرد‌های بی ام اس( BMS)

  • کنترل هوشمند آبیاری
  • حفاظت از افراد و ساختمان در برابر خطراتی مانند آتش‌سوزی، نشتی گاز و …
  • امکان دادن دسترسی و یا محدود کردن کاربران
  • کنترل و نظارت هوشمند بر عبور و مرور در ساختمان و پارکینگ
  • روشن و یا خاموش کردن هر دستگاهی در ساختمان از راه دور
  • حفاظت از ساختمان و جان و مال افراد، با سیستم امنیتی هوشمند
  • کنترل سیستم تهویه، میزان رطوبت هوا و … در هر واحد
  • امکان دریافت هشدار در صورت احساس هرگونه خطر توسط سنسورها

ویژگی‌های بی ام اس

رابط کاربری برای ماشین و انسان

سیستم‌های امنیتی

ارائه داده‌های کاربر پسند

مدیریت هشدارها

ذخیره‌سازی اطلاعات

ارائه گزارش

اهداف استفاده از سیستم مدیریت ساختمان

ممکن است هدف از پیاده‌سازی BMS در یک ساختمان متفاوت از دیگری باشد. اما می‌توان گفت این سیستم سه هدف اصلی زیر را مدیریت می‌کند:

1- بهینه‌سازی مصرف انرژی:

برای تحقق این هدف، بی ام اس به صورت خودکار دستگاه‌ها و تجهیزات غیر ضروری را در هنگام عدم حضور در ساختمان خاموش می‌کند. به علاوه گزارشی از تجهیزات پر مصرف، یا ساعاتی که  بیشترین مصرف انرژی رادارند، ارائه می‌دهد.

 

تفاوت خانه هوشمند و BMS چیست

2- تامین امنیت ساختمان و ساکنان:

کنترل هوشمند عبور و مرور، انواع سنسورها و دوربین‌های مدار بسته، سیستم هشدار آب و گاز و سیستم اعلام و اطفاء حریق هوشمند همه باعث آرامش افراد در هنگام حضور یا عدم حضورشان در ساختمان می‌شود.

3- تامین راحتی و آسایش افراد:

یکی از اهداف اصلی BMS، لذت بخش کردن زندگی است. به این منظور می‌توان ساختمان را از طریق موبایل، تبلت و یا کامپیوتر از هر کجا کنترل کرد. به علاوه ساختمان هوشمند با تعریف سناریوها و مدیریت ساختمان با برنامه زمانی، کیفیت زندگی افراد را بالا می‌برد.

تیم تپ لایف اجرا کننده انواع سیستم مدیریت ساختمان یا همان BMS است که با کیفیت بالا و در عین حال هزینه‌ای معقول این سیستم را برای شما پیاده سازی کند. همچنین پروتکل مورد استفاده تپ لایف، Z-Wave است که حتی برای ساختمان های ساخته شده هم کاربرد دارد.

اپلیکیشن فارسی و کاربرپسند تپ لایف به شما امکان شخصی‌سازی و تعریف سناریوهای مختلف را می‌دهد که باعث می‌شود تجربه‌ای بهتر از ساختمان هوشمند داشته باشید. در طول مسیر هوشمندسازی و همین طور پس از آن تپلایف همواره در کنار شما و پاسخگوی سوالات شما است.
بنابراین با هر بودجه و در هر مرحله از ساخت و تکمیل ساختمان، کافی است برای دریافت مشاوره و آشنایی بیشتر با هوشمندسازی فرم زیر را پر کنید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

سیستم مدیریت ساختمان یا bms چیست؟

سیستم مدیریت ساختمان یا Building Management System که به اختصار به آن bms هم می‌گویند، یک سیستم کنترل مبتنی بر رایانه است که با خودکارسازی کارها نیروی کار را کاهش داده و با نظارت و کنترل تجهیزات مکانیکی و الکتریکی در یک ساختمان امروزی، مصرف انرژی را مدیریت می‌کند.

هدف از استفاده و پیاده سازی bms چیست؟

سه هدف اصلی استفاده از bms، بهینه سازی مصرف انرژی، تامین امنیت ساختمان و ساکنان و تامین راحتی و آسایش افراد است.

سیستم مدیریت ساختمان یا bms چگونه امنیت ساختمان را تامین می‌کند؟

کنترل و نظارت بر عبور و مرور در ساختمان و پارکینگ، ارسال هشدار در صورت احساس خطر، حفاظت از ساختمان در برابر سرقت و جلوگیری از آسیب رساندن فجایع طبیعی به خانه، از کاربردهای bms برای تامین امنیت است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *