قابلیت‌های خانه هوشمند برای مبارزه با بیماری کرونا

افزایش شیوع بیماری کرونا باعث شده که افراد بیش از پیش نگران مبتلا شدن خود و یا عزیزانشان به این بیماری باشند. همچنین تحقیقات نشان داده است که احتمال انتقال بیماری در خانواده، چهار برابر بیشتر از احتمال انتقال از طریق جامعه است. بیش از نیمی از افرادی که با فرد مبتلا به کرونا زندگی می‌کنند، خود نیز بیمار شده‌اند. بنابراین این احتمال همواره وجود دارد که ما به طور ناخواسته، ویروس را به خانه و خانواده خود انتقال دهیم.

یکی از راه‌های جلوگیری از انتقال کرونا در خانواده رعایت بهداشت و عمل کردن به توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری بیماری است. اما سوالی که پیش می‌آید این است که آیا دستگاه‌های هوشمند هم می‌توانند به قطع چرخه انتقال بیماری کمک کنند؟

به گفته جاناتان کالینز، مدیر تحقیقات شرکت ABI Research، یک خانه هوشمندتر، امنیت بیشتری هم خواهد داشت. با کمی دقت می‌توان علت صحت این جمله را دانست. در یک خانه هوشمند، سطوح تماس عمومی برای روشن و خاموش کردن دستگاه‌ها کاهش یافته است و افراد برای کنترل دستگاه‌ها، از تلفن همراه شخصی خود و یا دستیار صوتی استفاده می‌کنند. دستگیره درب ورودی، کنترل تلویزیون، کلیدهای برق و … عوامل اصلی انتقال ویروس در خانواده‌ها هستند. البته این تنها یکی از قابلیت‌های خانه هوشمند برای مبارزه با بیماری کرونا است.

امروزه دستگاه‌های خانگی هوشمند ویژگی‌ها و امکاناتی دارند که احتمال انتقال COVID-19 را درمحیط خانه کاهش می‌دهند. در ادامه لیستی از این دستگاه‌ها آمده است.

قابلیت‌های خانه هوشمند برای مبارزه با ویروس کرونا

ترموستات هوشمند

مزایای زیادی در هوشمندسازی ترموستات خانه وجود دارد. اما ویژگی مهم آن که برای دوران همه‌گیری ویروس کرونا بسیار کاربردی است، امکان تنظیم میزان رطوبت خانه است. تحقیقات نشان می‌دهد که رطوبت هوا به طور قابل ملاحظه‌ای سرعت انتشار باکتری در هوا را کم می‌کند. هنگامی که شخصی عطسه و یا سرفه می‌کند، هوای خشک خانه باکتری را حفظ کرده و به آن اجازه طول عمر بیشتر و قدرت انتشار بالاتری می‌دهد. رطوبت هوا این اثر را خنثی کرده و با هدایت باکتری‌ها به سمت کف زمین، احتمال انتشار آن‌ها را به شدت کاهش می‌دهد.

متخصصان توصیه می‌کنند که برای مشاهده بیشترین تاثیر، رطوبت خانه را بین 40 تا 60 درصد حفظ کنید. امروزه بسیاری از ترموستات‌های هوشمند برای کنترل آسان‌تر و خودکار، مجهز به سنسور رطوبت هستند.

سیستم روشنایی هوشمند

کلیدهای برق در طول روز چندین مرتبه و به وسیله افراد مختلف لمس می‌شوند و همین موضوع باعث شده که به یکی از مکان‌های رایج برای انتقال ویروس تبدیل شوند. با استفاده از دستگاه‌های هوشمند، کنترل روشنایی از طریق گوشی هوشمند انجام می‌شود. حتی می‌توان با نصب سنسور حرکت روشن و خاموش شدن چراغ‌ها را خودکار و وابسته به حضور افراد کرد.

دیوید مید، متخصص باتجربه حوزه امنیت و موسس LinkdHOME ایده‌ای خلاقانه برای استفاده از روشنایی هوشمند در زمان قرنطینه دارد. به گفته وی، می‌توان برای فرد بیمار در خانواده یک “محدوده قرنطینه” تعریف کرد. به این صورت که اگر فرد بیمار در اتاقی حضور دارد، نور اتاق به صورت خودکار قرمز شود تا سایر افراد از آن مکان فاصله بگیرند. از این ایده می‌توان برای افزایش تمرکز هنگام کار در خانه در دوران قرنطینه نیز استفاده کرد.

شیرآلات هوشمند

در ساختمان های هوشمند سیستم آبرسانی بصورت شیرآلات چشمی می باشد. این شیرآلات به دلیل حسگرهای به کار رفته درآن بصورت خودکار باز و بسته شده و حتی  نیازی به لمس آن نیست. عدم لمس شیرآلات، خطر آلودگی به  این ویروس را از طریق فرد آلوده کاهش می دهد. دیگر نگرانی از طریق انتقال ویروس از طریق شیرآلات به سایر افراد وجود نخواهد داشت

قفل درب هوشمند

با افزایش شیوع COVID-19 و توصیه پزشکان به ماندن در خانه بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند خریدها را به صورت اینترنتی انجام دهند. به همین دلیل رفت و آمد افراد ناشناس به درب منزل افزایش یافته است. با قفل درب هوشمند می‌توان به طور بیسیم و از راه دور درب منزل را کنترل کرد، یا با اشخاص بازدید کننده صحبت کرد. عدم تعامل حضوری با افراد ناشناس باعث کاهش شانس انتقال بیماری می‌شود.

 

هاب هوشمند

وجود یک هاب که مانند مغز خانه هوشمند عمل کند، برای کنترل تمام دستگاه‌های هوشمند خانه لازم است. استفاده از هاب باعث کاهش تماس با سایر سطوح می‌شود. به علاوه برای حفاظت بیشتر می‌توان از دستیارهای صوتی مانند آمازون الکسا برای برقراری تماس‌های تلفنی، خرید میوه و یا پخش آلبوم موسیقی استفاده کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *