تفاوت خانه هوشمند و BMS چیست

برخی از اصطلاحات در زمینه هوشمندسازی هستند که در ادبیات محاوره‌ای به یک معنا استفاده می‌شوند، اما در حقیقت علاوه بر وجود شباهت‌ها، تفاوت‌هایی هم بین این اصطلاحات وجود دارد. از این میان می‌توان به تفاوت خانه هوشمند و BMS اشاره کرد. در ادامه هر یک از این اصطلاحات را به صورت جداگانه تعریف کرده و به تفاوت‌های آن دو اشاره خواهیم کرد.

Building Management System یا به اختصار BMS یک سیستم شامل سخت‌افزار و نرم‌افزار است که مدیریت و کنترل بخش‌های مختلف ساختمان را بر عهده دارد. به علاوه این سیستم اطلاعات هر بخش را به منظور تجزیه و تحلیل برای کاهش مصرف انرژی و افزایش امنیت ساختمان نگهداری می‌کند.

بیشتر بخوانید: BMS یا سیستم مدیریت ساختمان چیست و چه مزایایی دارد؟

برخی از ویژگی‌های BMS عبارت‌اند از:
1- سیستم هشدار هوشمند
2- دسترسی (ورودی/ خروجی)
3- سیستم تهویه و کنترل دما
4- آسانسور
5- سیستم اعلام و اطفاء حریق
6- اتوماسیون سیستم آبرسانی
7- سیستم آبیاری هوشمند
8- گزارش نشتی آب و رطوبت
9- اندازه‌گیری مصرف انرژی به منظور بهره‌وری و صرفه‌جویی
10- اعلان خودکار در وضعیت‌های اضطراری

به عبارت دیگر، تمام تاسیسات الکتریکی ساختمان که با یکدیگر در ارتباط هستند تا از منابع به شکلی آسان و بهینه استفاده کنند، سیستم مدیریت ساختمان را تشکیل می‌دهند.

در مقیاس کوچک‌تر، اگر BMS در خانه‌ها اعمال شود به عنوان خانه هوشمند شناخته می‌شود. خانه هوشمند به معنای کنترل تاسیسات الکتریکی و وسایل برقی خانگی از طریق نصب سنسورهای مختلف است. سیستم نصب شده با تنظیمات از پیش تعیین شده به طور خودکار با محیط اطراف منطبق شده می‌توان آن را از راه دور و با تلفن همراه کنترل کرد. این سیستم را حتی در صورت تکمیل ساختمان نیز می‌توان نصب و استفاده کرد.

استفاده از تلفن همراه برای کنترل خانه هوشمند

تفاوت خانه هوشمند و BMS چیست؟

یکی از تفاوت‌های مهم خانه هوشمند و BMS، این است که نحوه کار با خانه هوشمند ساده است چرا که برای مصرف‌کننده نهایی تهیه شده است. همه افراد می‌توانند به راحتی و با داشتن تلفن همراه بخش‌های مختلف خانه‌ هوشمند را کنترل کنند. اما استفاده از سیستم مدیریت ساختمان به دلیل رابط کاربری پیچیده معمولا نیاز به دانش فنی خاصی دارد. سطح دسترسی افراد به خانه هوشمند و BMS نیز متفاوت است. BMS تحت کنترل مدیریت ساختمان است در حالی که خانه هوشمند برای همه افراد ساکن ساختمان قابل استفاده است.

عموما از BMS در ساختمان‌ها و پروژه‌های بزرگ مانند مدارس، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها یا کتابخانه‌ها استفاده می‌شود. در حالی که کاربرد اصلی خانه هوشمند در هوشمندسازی ساختمان‌های مسکونی است.

پروتکل اتوماسیون استفاده شده در BMS با خانه هوشمند متفاوت است. در BMS از پروتکل‌های استاندارد اتوماسیون استفاده می‌شود در حالی که برای خانه هوشمند معمولا از پروتکل‌های بیسیم مانند Z-Wave و یا باسیم مانند KNX استفاده می‌شود.

تفاوت دیگر خانه هوشمند و BMS در هدف اصلی پیاده‌سازی آن‌ها است. خانه هوشمند معمولا برای راحتی و آسایش افراد استفاده می‌شود. هر چند بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها هدف خانه هوشمند هم هست، اما این دو موضوع هدف اصلی پیاده‌سازی BMS است.

به علاوه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که سیستم‌های بیشتری تحت کنترل BMS قرار می‌گیرند. چرا که از این سیستم در مقیاس بزرگ‌تری استفاده می‌شود.

آیا بی ام اس و خانه هوشمند یک مفهوم هستند؟

خیر. هرچند در ادبیات روزمره معمولا دو واژه‌ی BMS و خانه هوشمند به یک استفاده می‌شوند، اما در حقیقت علاوه بر وجود شباهت‌ها، تفاوت‌هایی هم بین این اصطلاحات وجود دارد.

سیستم مدیریت ساختمان یا BMS چیست؟

BMS یک سیستم شامل سخت‌افزار و نرم‌افزار است که مدیریت و کنترل بخش‌های مختلف ساختمان را بر عهده دارد. به علاوه این سیستم اطلاعات هر بخش را به منظور تجزیه و تحلیل برای کاهش مصرف انرژی و افزایش امنیت ساختمان نگهداری می‌کند.

خانه هوشمند و بی ام اس چه تفاوتی با هم دارند؟

خانه هوشمند و سیستم مدیریت ساختمان در هدف اصلی پیاده‌سازی، نحوه کار با سیستم، تعداد سیستم‌های تحت کنترل و پروتکل ارتباطی استفاده شده با هم تفاوت دارند. در مقیاس کوچک‌تر، اگر BMS در خانه‌ها اعمال شود به عنوان خانه هوشمند شناخته می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *