ibms چیست

ibms چیست؟

سیستم هوشمند مدیریت ساختمان (ibms) یک سیستم خودکار مبتنی بر رایانه است که به منظور مدیریت تکنولوژی در ساختمان‌ های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. به وسیله ibms، تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان مانند سیستم تهویه، روشنایی، سیستم‌های نیروگاهی، سیستم‌های آتش‌نشانی و تامین امنیت کنترل و مدیریت می‌شوند.

 

هر سیستم ibms شامل شبکه‌ها، تجهیزات مختلف، سخت‌افزار سیستم مدیریت ساختمان یا bms و نمایشگرها است. ibms عملکرد دستگاه‌ها و تجهیزات ساختمان را به هم مرتبط می‌کند تا در نهایت همه آن‌ها مانند یک سیستم کامل و یکپارچه عمل کنند.

 

بازار سیستم هوشمند مدیریت ساختمان بر اساس محصول و کاربرد بخش‌بندی می‌شود. بر اساس محصولات، ibms به بخش‌های مختلفی مانند پروتکل‌های ارتباطی، کنترل کلی روشنایی، نقاط دسترسی و امنیتی( سیستم‌های امنیتی مانند دوربین‌های مدار بسته، سیستم هشدار و اعلام حریق و …)، استانداردها و توزیع داده، سیستم تهویه مطبوع، کنترل فضای باز و … تقسیم می‌شود. همچنین استفاده از ibms در فضاهای مختلفی مانند اداره‌ها، اماکن مذهبی، اماکن فرهنگی و آموزشی و در زیرساخت‌های مربوط به انرژی کاربرد دارد.

 

محرک اصلی پیشرفت ibms رشد در بخش ساخت و ساز است. با افزایش روزانه جمعیت، الزامات زیرساخت‌های صوتی در حال افزایش هستند. علاوه بر این علاقه افراد برای به کارگیری تکنولوژی و راه‌حل‌های جدید و مبتکرانه برای مدیریت فنی در ساختمان‌ها تقاضا برای ibms را بیشتر کرده است. ارتباطات خطوط برق نیز فرصتی مناسب را برای رشد بازار سیستم هوشمند مدیریت ساختمان به وجود آورده است.

 

می‌توان گفت با ظهور اینترنت اشیا، سیستم هوشمند مدیریت ساختمان دیگر تنها یک مفهوم مرتبط به تکنولوژی نیست. چرا که ibmsنقش مهمی را در کسب و کارها و نحوه عملکرد آن‌ها نیز ایفا می‌کند.

 

سیستم هوشمند مدیریت ساختمان یا ibms چیست

معماری ibms

معماری کلی یک سیستم هوشمند مدیریت ساختمان از سه لایه منطقی زیر ساخته شده است:
1. لایه مدیریتی برای نظارت بر سیستم، کنترل کردن آن، ذخیره اطلاعات و ایجاد گزارش‌ها
2. لایه کنترلی برای کنترل هوشمندی سیستم‌ها
3. لایه زمینه برای سنجش، کنترل و جمع‌آوری اطلاعات و شرایط محیطی

 

کاهش مصرف انرژی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)

در بیشتر کشورهای جهان مصرف انرژی در ساختمان‌ها تقریبا 40% از مصرف کل انرژی را شامل میشود. این رقم در کشور ما حدود 36% می باشد که از این مقدار86% مربوط به سوخت‌های فسیلی و 12% مربوط به مصرف برق می باشد.

 

آمارها نشان می‌دهد بیشترین مصرف‌کنندگان انرژی سیستم‌های تاسیسات مکانیکی و الکتریکی هستند. به همین دلیل به مصرف انرژی در سیستم‌های سرمایشی، گرمایشی، تهویه مطبوع و روشنایی ساختمان می‌تواند تاثیر زیادی بر بهینه‌سازی مصرف انرژی داشته باشد.

کاربردهای ibms

 

کنترل عملیات تهویه ساختمان

معمول‌ترین عملکرد سیستم مدیریت ساختمان، نظارت بر سیستم کنترل دما و تهویه( شامل تمامی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی ساختمان) است. کنترل فشار و جریان هوا، کنترل و نظارت بر میزان CO2 موجود در هوا، بررسی کیفی هوای محیط، کنترل دمای منطقه و … از وظایف ibms هستند.

 

اندازه‌گیری و نظارت بر عملکرد ساختمان

داده‌های به دست آمده از بخش‌های مختلف ساختمان، منابعی ارزشمند برای مدیریت بهتر و بهینه‌سازی مصرف انرژی هستند. ibms با ارائه داده‌ها در قابل گزارش، گراف‌ها، نمودارها و … عملکرد ساختمان را برای تجزیه و تحلیل اندازه‌گیری می‌کند.

 

ارتباط با سایر سیستم‌های ساختمان

سیستم هوشمند مدیریت ساختمان با سیستم‌های امنیت و هشدار هوشمند، دوربین‌های مداربسته، سیستم روشنایی اضطراری و سیستم اعلام آتش‌سوزی ارتباط برقرار می‌کند.

 

مزایای ibms چیست؟

موارد زیر تنها بخشی از مزایای استفاده از سیستم هوشمند مدیریت ساختمان هستند:
. کاهش میزان مصرف انرژی
. کنترل میزان انتشار کربن در ساختمان
. کاهش خطاها و خرابی‌های احتمالی
. نگهداری از زیر ساخت‌های ساختمان
. کاهش هزینه‌های عملیاتی و اجرایی
. کاهش نیاز به نظارت و بازرسی دوره‌ای ساختمان
. بهبود امنیت و ایمنی ساختمان
. کنترل شرایط اضطراری مانند آتش‌سوزی و سیل
. امکان تصحیح بعضی از خطاها به صورت خودکار
. یکپارچه‌سازی تمام سیستم‌های ساختمان
. کاهش نیاز به نیروی انسانی به دلیل اتوماسیون و در نتیجه کاهش هزینه‌ها
. انعطاف‌پذیری و امکان ایجاد تغییرات
. نظارت بلادرنگ به سیستم‌های ساختمان
. مستندسازی و ایجاد گزارش از عملکرد هر بخش به منظور تجزیه و تحلیل
. امکان تنظیم استراتژی‌های کنترل دلخواه

 

تفاوت bms و ibms

سیستم مدیریت ساختمان یا bms معمولا به عنوان یک سیستم کنترلی شامل سخت‌افزار، نرم‌افزار و پروتکل‌های ارتباطی برای نظارت و مدیریت گستره وسیع سیستم‌های ساختمان تعریف می‌شود.

در ابتدا تعداد سیستم‌های ساختمانی نسبتا محدود بود. در اوایل دهه هشتاد میلادی و با پیشرفت تکنولوژی، مفهوم bms دیگر به عنوان یک سیستم کنترل کامپیوتری صرف استفاده نمی‌شد. در حقیقت امروزه با جستجو در حوزه bms، به عبارت مخفف‌سازی شده‌ی ibms نیز برخورد خواهید کرد که مفهوم هوشمندسازی یکپارچه را به bms اضافه می‌کند.

می‌توان گفت تفاوت اصلی ibms و bms در رویکرد و هدف پیاده‌سازی این سیستم‌ها است. bms با هدف مدیریت انرژی و کنترل و مدیریت تجهیزات و تاسیسات ساختمانی در فضاهای مشترک ساختمان‌ها پیاده‌سازی می‌شود.

این در حالی است که هدف اصلی توسعه ibms یکپارچه‌سازی سیستم‌های هوشمند داخل ساختمان است، به طوری که تمامی آن‌ها از طریق یک اینترفیس واحد قابل نظارت باشند. در واقع سیستم هوشمند مدیریت ساختمان در بسیاری از موارد صرفا وظیفه مشاهده و آگاهی از عملکرد سیستم‌ها و گزارش‌گیری را دارد و کنترل مستقیم سیستم‌ها بر عهده آن نیست.

سیستم هوشمند مدیریت ساختمان (ibms) چیست؟

سیستم هوشمند مدیریت ساختمان (ibms) یک سیستم خودکار مبتنی بر رایانه است که به منظور مدیریت تکنولوژی در ساختمان‌های مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. به وسیله  ibms، تجهیزات مکانیکی و الکتریکی ساختمان مانند سیستم تهویه، روشنایی، سیستم‌های نیروگاهی، سیستم‌های آتش‌نشانی و تامین امنیت کنترل و مدیریت می‌شوند.

هر سیستم هوشمند و یکپارچه مدیریت ساختمان از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

لایه مدیریتی برای نظارت بر سیستم و ذخیره اطلاعات، لایه کنترلی برای کنترل هوشمندی سیستم‌ها، لایه زمینه برای سنجش، کنترل و جمع‌آوری اطلاعات و شرایط محیطی

تفاوت bms و ibms در چیست؟

تفاوت اصلی ibms و bms در رویکرد و هدف پیاده‌سازی این سیستم‌ها است. bms با هدف مدیریت انرژی و کنترل و مدیریت تجهیزات و تاسیسات ساختمانی در فضاهای مشترک ساختمان‌ها پیاده‌سازی می‌شود. این در حالی است که هدف اصلی توسعه ibms یکپارچه‌سازی سیستم‌های هوشمند داخل ساختمان است، به طوری که تمامی آن‌ها از طریق یک اینترفیس واحد قابل نظارت باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *