تجربه زندگی در ساختمانی منطبق با تکنولوژی‌های نوین

به عنوان یک سازنده یا مدیر ساختمان، احتمالاً حداقل یک بار نام ساختمان هوشمند را شنیده باشید. تعجبی هم ندارد که انسان به فکر هوشمند سازی ساختمان باشد، چرا که همواره هدف او آرامش و آسایش بیشتر بوده است.

در چند سال اخیر، به لطف اینترنت اشیا بسیاری از مفاهیم هوشمند به وجود آمده‌اند که البته می‌توان مهم‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها را ساختمان هوشمند دانست.

 

 

در یک آپارتمان هوشمند نیازی نیست که هر یک از واحدها کنترلر مرکزی مخصوص به خود را داشته باشند. می‌توان از یک یا چند ( وابسته به برد کنترلر و شرایط ساختمان) کنترلر مرکزی استفاده کرد. در این صورت هزینه‌ها کاهش چشمگیری خواهند داشت و ساکنین آپارتمان تنها مبلغ شارژی را به صورت ماهانه پرداخت خواهند کرد.

تعریف ساختمان هوشمند

ساختمان هوشمند، ترکیبی است از سنسورها، نرم‌افزارها و اتصالات اینترنت. این 3 مورد با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا اهداف زیر را محقق کنند:

  • نظارت بر ویژگی‌ها و مشخصات ساختمان
  • جمع‌آوری داده‌ها از بخش‌های مختلف ساختمان
  • تحلیل داده‌ها به منظور بهینه سازی مصرف انرژی، فرایندها و عملکرد ساختمان

ساختمان هوشمند

به عبارت دیگر شما برای هوشمند سازی ساختمان یک هزینۀ اولیه و معقول پرداخت می‌کنید، و در ازای آن یک محیط امن و راحت را برای خود و سایر ساکنین ساختمان پدید می‌آورید. در همین حین امکانات دیگری مانند کنترل از راه دور ساختمان و بهینه‌سازی سرویس‌ها و ساختارها را نیز کسب می‌کنید.

سیستم ساختمان هوشمند به گونه‌ای طراحی شده که برای استفاده از آن نیاز به حضور فیزیکی شما نباشد. در نتیجه در هر کجای دنیا، به وسیله تلفن همراه خود می‌توانید ساختمان هوشمند خود را تحت نظر داشته باشید. به عبارت دیگر، بهره بردن از مزایای هوشمند سازی ساختمان محدود به مکان فیزیکی شما نیست.

بدون شک قدرت هوشمندسازی ساختمان، به عنوان بخشی از اینترنت اشیا، به همبستگی و یکپارچه بودن آن است. این ساختمان‌ها امکان جمع‌آوری داده‌های واقعی را دارند و بنابراین برای کسب و کارها یک نقطه قوت محسوب می‌شوند. چرا که به افراد امکان پیدا کردن راهی بهتر برای کار کردن و بهبود بهره‌وری را می‌دهند.

مزایای هوشمند سازی ساختمان

  • تجزیه و تحلیل عملی داده‌ها
  • پتانسیل بالای ذخیره انرژی و هزینه
  • افزایش امنیت خانه و ساختمان
  • زندگی لذت بخش تر
  • صرفه‌جویی در زمان و افزایش بهره‌وری
  • بهبود عملکرد دستگاه‌ها و تجهیزات
  • جلوگیری از بروز خطر
  • کنترل ساختمان از راه دور
  • اجرای سناریوهای مختلف و خودکار

انواع ساختمان های هوشمند

خانه هوشمند:

خانه هوشمند برای راحتی و آسایش ساکنین آن طراحی شده است و روش‌های گوناگونی برای مدیریت منابع و انرژی ارائه می‌دهد.

بیمارستان هوشمند:

یک قدم فراتر از بیمارستان هوشمند، بیمارستانی دیجیتال است که در آن فرایندهای کاغذی حذف می‌شود، بیمارستانی است که می‌تواند داده‌ها را جمع‌آوری کرده و تحلیل کند.

بیمارستان هوشمند
بیمارستان هوشمند

رستوران هوشمند

فرآیندها در یک رستوران هوشمند به منظور بهبود خدمت رسانی به مشتریان و کاهش هزینه ها هوشمند می‌شوند. هوشمند سازی رستوران هم شرایط کارکنان آن را بهتر می‌کند، هم با صرفه جویی در هزینه و انرژی به مدیران کمک می کند و هم آسایش بیش تر مشتریان را فراهم می‌کند.

ویلای هوشمند

صاحبان ویلا معمولاً تنها مواقعی از سال را در آنجا سپری می‌کنند. بنابراین ویلای هوشمند می‌تواند راهکاری مناسب برای کنترل از راه دور و تأمین امنیت ملک آن‌ها باشد.

هتل هوشمند

در یک هتل هوشمند فرآیندهای مختلف از رزرو اتاق گرفته تا باز کردن درب و سفارش غذا، از طریق اپلیکیشن موبایل قابل انجام است. در این هتل علاوه بر مهمانان، صاحبان و کارکنان هتل هم احساس آرامش دارند.

هتل هوشمند
هتل هوشمند

دفتر کار هوشمند:

بخش زیادی از زندگی ما در محیط کار می‌گذرد. هدف دفتر کار هوشمند این است که با ایجاد یک فضای مناسب و با استفاده از تکنولوژی، بهره‌وری کارمندان را بالا برده و در عین حال مصرف انرژی را کنترل کند.

امکانات و قابلیت‌های ساختمان هوشمند

ساختمان هوشمند به شما و خانواده‌تان راحتی، آسایش و آرامش ذهن را هدیه می‌کند. تصور کنید وقتی درب را با اثر انگشت یا رمز ورود باز می‌کنید، خانه با روشن شدن خودکار چراغ‌های راهروی ورودی و پذیرایی به شما خوشامد می گوید، پرده‌ها کنار می‌رود، سیستم تهویه روشن شده و روی دمای مطلوب شما تنظیم می‌شود و همزمان موسیقی مورد علاقه‌ی شما در سراسر خانه پخش می‌گردد. این یعنی هوشمند سازی!

به لطف اینترنت اشیا (IoT) و ارتباط دستگاه‌ها با یکدیگر، مزایای ساختمان هوشمند شما را شگفت‌زده خواهند کرد.

 

صرفه‌جویی در مصرف انرژی:

سیستم‌های هوشمند با عملکرد خودکار خود، باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه‌ها می‌شوند.

 

افزایش امنیت خانه و ساختمان:

از اهداف اصلی ساختمان هوشمند، تامین همه جانبه امنیت است که به لطف درب و پنجره‌های هوشمند، دوربین‌ها و سنسورها که یک سیستم امنیتی کامل را می‌سازند به خوبی محقق می‌شود.

افزایش سطح رفاه و آسایش افراد:

وجود سنسورهای مختلف باعث می‌شود که بتوانید زمانی که در منزل هستید شرایط را مطابق با علاقه تان تنظیم کنید و یا زمانی که خارج از خانه هستید از شرایط داخل خانه اطمینان حاصل کنید.

کنترل ساختمان از راه دور:

هرگونه مشکل در بخش مشاعات ساختمان، سیستم آبیاری، پارکینگ و … از روی تلفن همراه و بدون نیاز به حضور شما قابل رفع است.

اجرای سناریوهای مختلف و خودکار:

بسیاری از فرآیندها در یک ساختمان هوشمند در طول روز تکرار می‌شوند. در این مواقع به راحتی می‌توان این کارها را با لمس یک دکمه و با سناریوها انجام داد.

ساختمان هوشمند

تجزیه و تحلیل عملی داده‌ها:

دستگاه‌های هوشمند به صورت بلادرنگ اطلاعاتی مانند میزان مصرف آب، برق، گاز و … را ثبت می‌کنند. این اطلاعات به مدیران و صاحبان ملک اجازه کنترل و نظارت بر میزان مصرف را می‌دهند. در این صورت فرصت‌های صرفه‌جویی و افزایش بهره‌وری انرژی زیادی به وجود می‌آید.

نهایت آسایش و راحتی:

در یک ساختمان معمولی امکان کنترل همزمان سیستم روشنایی، صوتی و تصویری و … وجود ندارد. به علاوه برای کنترل هر یک نیاز به حضور فیزیکی شما است. اما در ساختمان هوشمند به راحتی می‌توان عملکرد هر بخش را از هر کجای دنیا در صورت داشتن اینترنت مدیریت کرد. با هوشمندسازی ساختمان با استفاده از تلفن همراه، تبلت یا هر نوع رایانه شخصی، می‌توانید سیستم روشنایی را کنترل کنید، دمای هوای خانه را تنظیم کنید و هر قسمت از خانه را تحت نظر داشته باشید..

پتانسیل بالای ذخیره انرژی و هزینه:

در ساختمان هوشمند اطلاعات مصرف انرژی هر واحد و هر طبقه ثبت می‌شود. راهکارهایی مانند سیستم کنترل دمای هوشمند تا 20 درصد از هزینه سالانه گرمایش و سرمایش را کاهش می‌دهند. با راه‌اندازی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان انرژی کمتری هدر می‌رود. چرا که می‌توانید از هر کجا بخش‌های مختلف ساختمان را کنترل کنید. در این سیستم به طور اتوماتیک مصرف انرژی دستگاه‌های بدون استفاده حذف می‌شود.

امکانات-ساختمان-هوشمند

صرفه‌جویی در زمان و افزایش بهره‌وری:

بدون شک باارزش‌ترین دارایی هر انسان وقت و عمر او است. با ساختمان هوشمند دیگر نیازی نیست شما و سایر اعضای ساختمان ارزشمند خود را صرف رفتن و باز کردن در و یا سایر کارهای روزمره زمان‌بر کنید. این مزیت هوشمندسازی به ویژه در محیط‌های کاری بسیار موثر است. چرا که بهره‌وری کاری و تمرکز کارمندان را به شدت افزایش خواهد داد.

ساکنین خوشحال‌تر:

رضایت‌مندی ساکنین از محل زندگی خود از اهمیت بالایی برخوردار است. رسیدگی به شکایات ساکنین تبدیل به یک کار روزمره برای صاحبان املاک شده است. انواع ساختمان هوشمند و به ویژه آپارتمان هوشمند تا حد زیادی مشکلات مربوط به دمای هوای واحد، تامین امنیت و … را حل می‌کند.

بهبود عملکرد دستگاه‌ها و تجهیزات:

ساختمان هوشمند با استفاده درست از منابع و تجهیزات باعث افزایش عمر مفید آن‌ها می‌شود. این موضوع به این معنا است که خرابی کمتری در تجهیزات اتفاق افتاده و در نتیجه هزینۀ تعمیرات و نگهداری آن‌ها به طور چشم‌گیری کاهش می‌یابد.

ساختمان هوشمندجلوگیری از بروز خطر:

در هر ساختمانی امکان نقص تجهیزات واحد یا عملکرد نادرست دستگاه‌ها وجود دارد. بعضی از اتفاقات می‌توانند مال و یا حتی جان ساکنین ساختمان را در معرض خطر قرار بدهند. یکی از اتفاقات معمول که  باعث خسارت مالی شدید به ساختمان می‌شود، نشت آب است. در یک ساختمان هوشمند با تشخیص به موقع مشکل می‌توان جلوی اتفاق افتادن فجایع را گرفت. در آپارتمان هوشمند که بخشی از تجهیزات هوشمند سازی متعلق به همه واحدها است، کاهش اتفاقات ناگوار در رضایت کلی ساکنین موثر است.

آینده روشن ساختمان هوشمند:

مزیت دیگر ساختمان هوشمند میزان رشد آن در آینده خواهد بود. رقابت شدید کمپانی‌های تکنولوژی در سرتاسر دنیا و تعداد بالای مشتریان هوشمندسازی، نشان‌دهنده آینده روشن آن است. امکانات ساختمان هوشمند هر روز در حال افزایش است و مسیری رو به رشد دارد. بر طبق آمار وبسایت Statista، تا پایان سال 2020 حدودا 31 بیلیون وسیله متصل به اینترنت در دنیا خواهد بود. انتظار می‌رود تا سال 2025 این مقدار به 75 بیلیون وسیله برسد. بنابراین خانه‌های معمولی در سراشیبی انقراض قرار دارند و در آینده‌ای نه چندان دور ارزش و جایگاه خود را از دست می‌دهند.

تفاوت ساختمان هوشمند و BMS چیست؟

تکنولوژی هوشمند به شما امکان کنترل ساختمان را می‌دهد. ولی منظور از ساختمان هوشمند، صرفاً یک سیستم فرماندهی و کنترل پیشرفته نیست. این دقیقاً کاری است که سیستم مدیریت ساختمان BMS انجام می‌دهد.

برای این که کاملاً مشخص شود که منظور ما از ساختمان هوشمند چیست، این موضوع را با یک مثال بررسی می‌کنیم.

  • بی ام اس را می‌توان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که در ساعات مشخصی از روز و بر اساس شرایط دمای محیط، سیستم تهویه و کنترل دمای ساختمان را خاموش یا روشن کند.
  • ساختمان هوشمند به شما اطلاعات بیشتری راجع به نحوه عملکرد و کنترل سیستم تهویه می‌دهد. به عنوان مثال این سیستم می‌تواند میزان گاز کربن‌دی‌اکسید را در طول روز اندازه‌گیری کند و بر اساس آن به صورت لحظه‌ای به BMS فرمان بدهد که سیستم تهویه را روشن کند. هوشمند سازی ساختمان شامل پلتفرم‌های عظیمی برای ذخیره اطلاعات هستند و به شما کمک می‌کنند که برای مدیریت ساختمان، استراتژی مناسبی داشته باشید.

در حوزۀ هوشمند سازی 4 مفهوم هستند که با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. در زیر این 4 عبارت را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

  • ساختمان هوشمند یا Smart Building

    ساختمان هوشمند به منظور ایجاد زندگی راحت برای ساکنین و مدیران ساختمان طراحی می‌شود و می‌توان اهداف آن را کاملاً همگرا با سیستم IBMS دانست.

روش های اجرا و پیاده سازی هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی بیسیم

در این روش از پروتکل‌ اتوماسیون بیسیم استفاده می‌شود. پروتکل‌های بی‌سیم عموما سرعت و امنیت بالایی دارند. معمولا به دلیل برد بالا و مصرف بهینه انرژی، برای برقراری ارتباط بین لوازم هوشمند سازی ساختمان از این دسته استفاده می‌شود. به علاوه پروتکل‌های بی‌سیم نصب آسانی داشته و با تعداد زیادی از دستگاه‌ها سازگاری دارند. در این روش تغییری در سیم‌کشی ساختمان به وجود نمی‌آید.البته اگر بخواهیم از نظر قیمت بررسی کنیم، هزینه دستگاه‌های سازگار با پروتکل‌های بی‌سیم، از انواع باسیم بیشتر است.

هوشمندسازی باسیم

در این روش برای برقراری ارتباط بین تجهیزات مختلف از پروتکل‌های اتوماسیون باسیم استفاده می‌شود. هرچند که اغلب اوقات سیم‌کشی‌ها باعث افزایش سرعت و امنیت می‌شوند، اما در مورد پروتکل‌های اتوماسیون ساختمان موضوع متفاوت است. به طوری که پروتکل‌های باسیم مانند X10 و UPB، به دلیل برقراری ارتباط از طریق سیم‌کشی‌ها سرعت معمولی و رمزنگاری ضعیفی را تجربه می‌کنند. نصب این پروتکل‌ها ممکن است کمی سخت باشد و در ادامه مشکل همگام‌سازی لوازم هوشمند نیز وجود خواهد داشت. اما از سوی دیگر، قیمت پایین‌تر و موجود بودن آن‌ها باعث شده که همچنان مورد استفاده قرار بگیرند.

هزینه طراحی ساختمان هوشمند

یکی از عوامل مهمی که هنگام خرید هر محصولی به آن توجه می‌شود قیمت است. هوشمندسازی خانه و ساختمان هم از این قاعده مستثنی نیست.

تا چند سال پیش هوشمندسازی خانه و ساختمان تنها برای قشر مرفه جامعه ممکن بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی عده زیادی از افراد می‌توانند داشتن ساختمان هوشمند را تجربه کنند.

 

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که هوشمندسازی یک هزینه ثابت ندارد و برای هر ساختمان منحصر به فرد است. برخی از عوامل تعیین کننده قیمت در ادامه آورده شده است.

سطح هوشمندسازی

این شما هستید که تصمیم می‌گیرید هوشمندسازی را در چه سطحی انجام دهید. به طور کلی 4 سطح بسیارساده، معمولی، پیشرفته و سفارشی وجود دارد که می‌توانید بر اساس سطح نیاز و بودجه خود انتخاب کنید.

تجهیزات استفاده شده

کیفیت تجهیزات موجود در بازار و طبعا قیمت‌های آن‌ها بسیار متفاوت است. ما در تپ لایف تلاش می‌کنیم که با توجه به بودجه شما، بهترین گزینه‌ها برای تجهیزات را ارائه بدهیم.

ویژگی‌های ساختمان

متراژ ساختمان، نوساز یا قدیمی بودن، تعداد واحدها و… از عواملی هستند که بر انتخاب پروتکل هوشمندسازی تاثیر می‌گذارند.

مراحل هوشمند سازی ساختمان

1- آشنایی با تپ لایف

مشاوران تپ لایف ابتدا طی جلسه‌ای حضوری یا تلفنی با هدف شما از هوشمندسازی و نحوه آشناییتان با تپلایف آشنا می‌شوند.

2- بازدید از محل پروژه

زمانی با مشورت شما تعیین شده و همکاران ما برای بازدید از مکان اجرای پروژه اعزام می‌شوند.  هدف از این کار بررسی فنی و انتخاب مناسب‌ترین پروتکل هوشمندسازی برای شما است.

3- نیازسنجی پروژه

مزایای هوشمندسازی، تجهیزات هوشمند و هر آن چه که نیاز است راجع به ساختمان هوشمند بدانید، طی جلساتی کاملا برای شما توضیح داده شده و با توجه به بودجه، نیازهای شما و محدودیت‌های پروژه، روش هوشمندسازی و تجهیزات مورد نظر انتخاب می‌شوند.

4- صدور پیش فاکتور

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، قیمت‌گذاری انجام شده و برای تایید اولیه خدمت شما ارسال می‌شود.

5- بازدید نهایی و بررسی فنی

تیم تپلایف برای بررسی فنی دقیق پیش از شروع پروژه مجددا از مکان پروژه بازدید می‌کنند.

6- صدور فاکتور اصلی و صدور برگ مالی

پس از قیمت‌گذاری نهایی و انجام کامل مذاکرات، قراردادی بین تپلایف و شما عقد می‌شود.

7- وارد کردن تجهیزات به پروژه

پروژه شروع شده و تجهیزات هوشمند نصب می‌شوند. سپس تنظیمات مورد نظر شما برای هر وسیله هوشمند اعمال می‌شود.

8- آموزش و خدمات پس از فروش

تیم آموزش و پشتیبانی تپلایف پس از اتمام پروژه شما را تنها نخواهد گذاشت. ما همواره در تلاش هستیم که با ارائه خدمات پس از فروش آرامش شما را در ساختمان هوشمندتان بیشتر کنیم.

چرا ساختمان هوشمند تپ لایف؟

  • هوشمندسازی بدون ایجاد خرابی و بدون تعویض تجهیزات
  • اپلیکیشن حرفه‌ای فارسی، یکپارچه و متمایز
  • گارانتی و خدمات پس از فروش
  • مجرب و مطمئن با سوابق حرفه‌ای
  • حفظ امنیت و حریم اطلاعات مشتری
  • ارتباط بر بستر اینترنت ملی
  • هوشمند سازی مطابق میل شما
  • یکپارچه و منطبق با استانداردهای بین‌المللی
  • هوشمند سازی ساختمان با کمترین هزینه
کنترل سیستم روشنایی تپ لایف از راه دور

هوشمندسازی ساختمان با تپ لایف

تلاش تیم تپ لایف این است که انواع ساختمان هوشمند را با کیفیت بالا و در عین حال هزینه‌ای معقول برای شما پیاده سازی کند. همچنین پروتکل مورد استفاده تپ لایف، Z-Wave است که حتی برای ساختمان های ساخته شده هم کاربرد دارد.

اپلیکیشن فارسی و کاربرپسند تپ لایف به شما امکان شخصی‌سازی و تعریف سناریوهای مختلف را می‌دهد که باعث می‌شود تجربه‌ای بهتر از ساختمان هوشمند داشته باشید. در طول مسیر هوشمندسازی و همین طور پس از آن تپلایف همواره در کنار شما و پاسخگوی سوالات شما است.
بنابراین با هر بودجه و در هر مرحله از ساخت و تکمیل ساختمان، کافی است برای دریافت مشاوره و آشنایی بیشتر با هوشمندسازی فرم زیر را پر کنید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

درلینکدینتپ لایف را دنبال کنید!

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی
  • افزایش امنیت خانه و ساختمان
  • افزایش سطح رفاه و آسایش افراد
  • کنترل ساختمان از راه دور
  • تجربه زندگی رویایی در ساختمانی مدرن
  • اجرای سناریوهای مختلف و خودکار

سیستم مدیریت ساختمان BMS، لزوماً هوشمند نیست. از این سیستم برای خودکارسازی عملیات مربوط به ساختمان استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، ساختمان هوشمند مانند یک بی ام اس هوشمند یا IBMS عمل می‌کند.

  • هوشمندسازی بدون ایجاد خرابی و بدون تعویض تجهیزات
  • اپلیکیشن حرفه‌ای فارسی، یکپارچه و متمایز
  • گارانتی و خدمات پس از فروش
  • مجرب و مطمئن با سوابق حرفه‌ای
  • حفظ امنیت و حریم اطلاعات مشتری
  • ارتباط بر بستر اینترنت ملی
  • هوشمند سازی مطابق میل شما
  • یکپارچه و منطبق با استانداردهای بین‌المللی
  • هوشمند سازی ساختمان با کمترین هزینه

ساختمان هوشمند، ترکیبی است از سنسورها، نرم‌افزارها و اتصالات اینترنت.

این 3 مورد با یکدیگر ترکیب می‌شوند تا اهداف زیر را محقق کنند:

  • نظارت بر ویژگی‌ها و مشخصات ساختمان
  • جمع‌آوری داده‌ها از بخش‌های مختلف ساختمان
  • تحلیل داده‌ها به منظور بهینه سازی مصرف انرژی، فرایندها و عملکرد ساختمان

ساختمان هوشمند به شما و خانواده‌تان راحتی، آسایش و آرامش ذهن را هدیه می‌کند. تصور کنید وقتی درب را با اثر انگشت یا رمز ورود باز می‌کنید، خانه با روشن شدن خودکار چراغ‌های راهروی ورودی و پذیرایی به شما خوشامد می گوید، پرده‌ها کنار می‌رود، سیستم تهویه روشن شده و روی دمای مطلوب شما تنظیم می‌شود و همزمان موسیقی مورد علاقه‌ی شما در سراسر خانه پخش می‌گردد. این یعنی هوشمند سازی!

درادامه مهم‌ترین مزایای هوشمندسازی ساختمان آمده است.

  • تجزیه و تحلیل عملی داده‌ها
  • نهایت آسایش و راحتی
  • پتانسیل بالای ذخیره انرژی و هزینه
  • صرفه‌جویی در زمان و افزایش بهره‌وری
  • ساکنین خوشحال‌تر
  • بهبود عملکرد دستگاه‌ها و تجهیزات
  • کاهش اتفاقات ناگوار
  • آینده روشن ساختمان هوشمند

این هزینه با توجه به ویژگی‌های ساختمان مورد نظر، تجهیزات استفاده شده و سطح هوشمند سازی متفاوت است.