هوشمند سازی ساختمان و استفاده از فناوریهای جدید، یکی از راههای عالی بهینهسازی ساختمان و بهبود امنیت است. هوشمند کردن ساختمانهای قدیمی و ساخت آپارتمانها و ادارات هوشمند در سالهای اخیر به طور فزایندهای رشد داشته و هزاران نفر در سراسر جهان با این موج همسو شدهاند؛ به خصوص کسانی که رویای زندگی در یک شهر هوشمند را دارند. شاید هوشمند سازی ساختمان در ایران آنطور که باید و شاید شناختهشده نیست، اما پیشبینی شده تا سال ۲۰۲۴، ارزش بازار جهانی ساختمانهای هوشمند به چیزی حدود ۱۰۶ میلیارد دلار برسد. در تپ لایف آکادمی با ما همراه باشید تا با هوشمند سازی ساختمان و مزایای آن بیشتر آشنا شوید.
طی سالهای اخیر، آگاهی مردم از مزایای استفاده از فناوریهای جدید در ساختمانها بسیار بیشتر شده و کسانی که با این حوزه آشنا هستند، میدانند هوشمند سازی ساختمان باعث میشود عملکردها و فعالیتهای پیچیده به راحتی انجام شود و همچنین ایمنی ساختمان تا حد چشمگیری افزایش پیدا کند. قبل از پرداختن به جزئیات ساختمان هوشمند و مزایای آن، بهتر است بدانیم ساختمان هوشمند چیست و چه ویژگیهایی دارد.
ساختمان هوشمند چیست؟
ساختمان هوشمند تعاریف مختلفی دارد، اما در کل به ساختمانی گفته میشود که زیرساخت هوشمند دارد و با استفاده از اپلیکیشن یا دیگر تجهیزات هوشمند، میتوان اطلاعات کاملی درباره قسمتهای مختلف آن از جمله روشنایی، دسترسیها، تهویه مطبوع، نظارتهای ویدیویی، پارکینگ و امنیت به دست آورد و تمام این موارد را به راحتی کنترل کرد. تپ لایف یکی از شرکتهایی است که در زمینه هوشمند سازی ساختمان فعالیت دارد و میتوانید با یک اپلیکیشن کاربردی هر آنچه که لازم است کنترل کنید.
به لطف دادههای به دست آمده از دستگاهها و اینترنت اشیا (Internet of Things) و اتصال داخلی آنها، یک ساختمان میتواند به طور خودکار تمام منابع را مدیریت و عملکرد خود را بهینه کند. اپلیکیشنهای خانه هوشمند (مثل اپلیکیشن تپ لایف) میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار افراد قرار دهد تا بتوانند برای بهبود بیشتر و عملکرد بهتر خانه و هوشمند سازی ساختمان بهتر تصمیم بگیرند. قابلیتهایی که ساختمانهای هوشمند ارائه میدهند، بسیار فراتر از سیستمهای اتوماسیون خانگی است و نباید با این مقوله ترکیب شود.
هوشمند سازی ساختمان چه ویژگیهایی دارد؟
هوشمند سازی ساختمان فرآیندی است که در آن تغییراتی در ساختمان صورت میگیرد و باعث میشود ویژگیهای جدیدی به آن اضافه شود. در ادامه این موارد را با هم مرور میکنیم.
اتصال سیستمهای هوشمند ساختمانی
یک ساختمان هوشمند آخرین تکنولوژیها را دارد و در واقع ساختمانی است که تمام تجهیزات و سیستمهای موجود را به هم متصل میکند. به این ترتیب میتوانید به طور لحظهای از تمام اتفاقاتی که در خانه یا ساختمان محل زندگی یا محل کار میفتد مطلع شوید و به تمام اطلاعاتِ چند دقیقه، چند ساعت یا حتی چند روز قبل دسترسی داشته باشید تا در مواقع اضطراری و در صورت لزوم بتوانید از راه دور، روی سیستمها نظارت داشته باشید و اقدامات لازم را انجام دهید.
اتصال افراد و فناوری
ساختمانهای هوشمند ساختمانهایی هستند که به افراد اجازه میدهند آخرین نوآوریها و فناوریها را با روشی ساده به کار بگیرند. برای مثال، افراد دارای معلولیت جسمی میتوانند از درب خودکار، سنسور تشخیص سقوط، کنترلهای صوتی و غیره استفاده کنند.
کنترل هزینههای ساختمان
استفاده از فناوریها برای هوشمند سازی ساختمان به کاربران این امکان را میدهد که هزینههای صرف شده برای لوازم خانگی و تجهیزات مختلف خانه مثل سرمایش و گرمایش، نور، آب و غیره را مدیریت کنند و تا حد زیادی هزینهها را کاهش دهند.
کنترل متمرکز مسائل ساختمان
هر کس به پلتفرم یا اپلیکیشن متمرکز ساختمانهای هوشمند دسترسی داشته باشد، میتواند مسائل یا رفتار ساختمان را در یک اسکرینشات متصور شود تا بتواند تنظیمات و تغییرات لازم را اعمال کند. با استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و اپلیکیشنها و ابزارهای مربوطه میتوانید سیستمهایی مثل روشنایی، پریز برق، گرمایش، تهویه مطبوع، لوازم خانگی، درب و پنجره، پرده و کرکره، سیستم آبیاری گلها و گیاهان، ژنراتورهای تهیه آب گرم (DHW) و غیره را کنترل کنید.
اتصال ساختمان به شبکه هوشمند
در چند سال آینده، ساختمانها پایدارتر و کارآمدتر خواهند شد و هوشمند سازی ساختمان باعث میشود تمام موارد مربوط به ساختمان مثل تنظیم دمای محیط و تنظیم نور و بسیاری فرآیندهای دیگر به راحتی و با یک ضربه زدن روی گوشیهای هوشمند یا سایر دستگاههای پیشرفته ممکن شود.
حالا که با روشهای تبدیل ساختمانها به محیطهای هوشمند آشنا شدید، بد نیست به بعضی از مزایای ساختمانهای هوشمند هم اشاره کنیم تا بهتر تصمیم بگیرید.
- افزایش قدرت تصمیمگیری
هنگامی که در ساختمانی هوشمند زندگی میکنید یا محل کارتان سیستمهای هوشمند دارد، میتوانید اطلاعات ارزشمندی داشته باشید و با استفاده از دادههای تجربی و موثق بتوانید بهترین تصمیم را برای ساختمان خود و مشکلات احتمالی آن بگیرید.
- صرفهجویی در هزینههای عملیاتی
سیستمهای هوشمند در ساختمانها این امکان را به مالک و صاحب ساختمان میدهد تا هزینههای تعمیرات و نگهداری را شناسایی کنند و با حذف هزینههای اضافی و منابع بلااستفاده، بودجه مناسبتری برای نگهداری ساختمان در نظر بگیرند.
- حفاظت اطلاعات و امنیت
هوشمند سازی ساختمان و استفاده از فناوریهای جدید، به حریم شخصی کاربران ساختمان احترام میگذارد و حسگرهای حرارتی، به اپلیکیشن و دادهها این امکان را میدهند تا بدون انتشار تصویر واقعی افراد و کارکنان، محل رفت و آمد آنها را مشخص کنند.
برای هوشمند سازی ساختمان چه باید کرد؟
حالا که مزایای ساختمان هوشمند را دانستید، باید با مراحل هوشمند سازی ساختمان هم آشنا شوید و بدانید دقیقا چه کارهایی لازم است تا یک ساختمان «هوشمند» شود.
شاید این ادعا عجیب و حتی باورنکردنی باشد، اما ایجاد یک ساختمان هوشمند بسیار ساده است. البته این در صورتی است که بدانید برای رسیدن به آن چه فناوریهایی باید به کار گرفته شود. این فناوریها بخشی از فرآیندی هستند که ساختمانها را به سیستمهای هوشمند مجهز میکند و برای بهرهمندی از مزایای ساختمان هوشمند باید آنها را بدانید.
- حسگرهای هوشمند اینترنت اشیا
این حسگرها در بخش ساختمانهای هوشمند و در سایر بخشهای ساختمان که اینترنت اشیا در آن استفاده میشود، نصب میشوند و مولفههای کلیدی هستند. بنابراین طبیعی است که در چند سال آینده تقاضا برای این دیوایسها و فناوریها افزایش پیدا کند.
- پلتفرم یکپارچهسازی سیستمها
هوشمند سازی ساختمان فقط نصب دیوایسها و ماژولهای هوشمند نیست؛ استفاده از یک پلتفرم جامع و کامل و در عین حال ساده و کاربرپسند، ضروری و حیاتی است تا بتوان عملکرد ساختمان را بررسی کرد و بهترین تصمیمها را گرفت.
پنج راه برای هوشمند سازی ساختمان؛ موفقیت تضمینی
اگرچه هوشمند سازی ساختمانها و ایجاد یک شهر هوشمند شاید برای خیلیها دور از ذهن باشد، اما فناوریها و دستگاههایی که امروز تولید و عرضه میشوند، رویای انسانها برای یک آرمانشهر دیجیتالی و هوشمند را ممکن کردهاند.
در ادامه، پنج راه یا کاری را معرفی میکنیم که صاحب ساختمان باید انجام دهد تا یک ساختمان هوشمند موفق و کارآمد داشته باشد.
۱. زیرساخت بیسیم قوی
پایه و اساس هر ساختمان هوشمند، شبکهای از سیستمهای بیسیم است که مسئولیت اتصال کاربران و دستگاهها با برنامههای کنترل گجتها و سیستمها را ممکن میکند.
۲. سرمایهگذاری روی فناوریها و دیوایسهای مقاوم در برابر آینده (دستگاههای همیشه بهروز)
در حال حاضر بسیاری از فناوریهای هوشمند در بازار بسیار نوپا هستند. در حالی که بسیاری از فروشندگان به دلیل خام بودن محصولات و استانداردها، به سرعت با آنها سازگار میشوند، اما مهم و لازم است که پیش از هوشمند سازی ساختمان تحقیق کنید و محصولاتی را انتخاب کنید که برای اهداف فعلی و اهداف بلندمدت بعدی مناسب هستند.
۳. ارزیابی تجهیزات هوشمند برای مقاومسازی
در حالی که امروز، بیشتر ساختمانهای هوشمند نسبتا جدید هستند، دستگاههای زیادی در بازار وجود دارند که به راحتی میتوان آنها را در ساختمانهای قدیمیتر نصب کرد و هوشمند سازی ساختمانهای قدیمی دیگر یک رویا نیست. پیش از اجرا، باید درباره تمام دستگاهها تحقیق کنید و ببینید با توجه به نوع ساختمان، قدمت و نیازها، کدام گزینه برای شما بهتر است.
۴. کار خود را از مقیاس کم شروع کنید و به مرور وسعت دهید
برای صاحبان کسب و کار و ساختمانها که به تازگی هوشمند سازی ساختمان خود را شروع کردند، توصیه میکنیم از مقیاس کم شروع کنند و به تدریج کل فضا را مجهز کنند. میتوان از یک اتاق کنفرانس بزرگ یا حسگرهای سالن ورزش یا حتی پارکینگ شروع و به تدریج کل ساختمان را مجهز کرد.
۵. مهارتهای فناوری اطلاعات (IT) تیم تأسیسات خود را بهروز نگه دارید
وقتی سیستمهای فرعی عملیاتی در شبکه قرار میگیرند، تدارکات و نیازهای جدیدی متولد میشوند و نیاز به تیمی است که با سیستمهای پیچیدهتر آشنا باشند و بتوانند ایرادات احتمالی را شناسایی و رفع کنند. افراد باید با هم همکاری کنند تا بتوانند به بهترین شکل از فناوریهای جدید استفاده کنند.
سخن آخر؛ هوشمند سازی ساختمان با تپ لایف
شرکتهای زیادی در سراسر جهان وجود دارند که خدمات و راهحلهای ساختمانهای هوشمند و هوشمند سازی ساختمان را ارائه میدهند. قابل اعتماد بودن، سابقه درخشان، قیمت رقابتی و خدمات پس از فروش از جمله عواملی هستند که باعث میشوند شرکتی نسبت به بقیه گزینهها بهتر و معتبرتر باشد. تپ لایف با ارائه بهترین و بهروزترین راهحلها و تجهیزات، آماده خدمترسانی به مشتریان است و همواره در تلاش است بهترین باشد.
بدون دیدگاه