در سال 1879 توماس ادیسون با اختراع لامپ برق توانست دنیا را از تاریکی نجات داده و به سمت روشنایی ببرد. از آن زمان، تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت است. اختراعات جدید کمک میکنند که انسان با کمک ماشینها کار کمتری انجام داده و زندگی راحتتری داشته باشد.
یکی از این اختراعات لامپ هوشمند است. در ادامه هر آنچه لازم است راجع به این لامپها، قابلیتها، نحوه عملکرد و نصب آنها بدانید آمده است.
لامپ هوشمند چیست؟
لامپ هوشمند یک لامپ LED با قابلیت اتصال به اینترنت است که امکان روشن و خاموش کردن، کم و زیاد کردن شدت نور و برنامهدهی را از راه دور دارد. لامپهای هوشمند پس از عرضه به سرعت در میان محبوبترین محصولات اتوماسیون خانه و اینترنت اشیا قرار گرفتند.
با به وجود آمدن پروتکلهای اختصاصی اتوماسیون خانه، لامپهای هوشمند میتوانند توسط اپلیکیشن موبایل یا هاب مرکزی کنترل شوند. امکان اتصال به اینترنت این لامپها به فروشندگان امکان اضافه کردن امکاناتی مانند دوربینهای توکار و سنسورهای مختلف را نیز میدهد.
لامپ هوشمند چه قابلیت هایی دارد؟
- امکان دیمر شدن (کم و زیاد شدن شدت نور بر اساس نیاز)
- کنترل از روی اپلیکیشن و از راه دور
- قابلیت کنترل تعدادی از لامپهای هوشمند با یکدیگر
- نصب و راهاندازی آسان
- امکان کنترل به وسیله دستیار صوتی
- قابلیت اضافه شدن سایر امکانات، مانند سنسور دما و حضور، ساعت، پخش موسیقی و …
- امکان تغییر رنگ لامپ
- قابل برنامهدهی برای روشن و خاموش شدن لامپها
- امکان خاموش و روشن شدن خودکار با حسگر حرکت
چرا باید از لامپ های هوشمند استفاده کنیم؟
چه دلیلی وجود دارد که به فکر تغییر لامپهای معمولی به انواع هوشمند باشیم؟
در ادامه 5 دلیل مهم آمده است:
- یک ویژگی اولیه در لامپهای هوشمند، کم و زیاد کردن شدت نور بدون نیاز به کلید دیمر است. با این قابلیت میتوانید نور اتاق را مناسب برای مطالعه، مهمانی یا خواب کنید.
- زمانی که مسافرت هستید، لامپهای هوشمند امنیت خانه هوشمند را تامین میکنند. چرا که میتوانید آنها را از هر کجا و از طریق گوشی کنترل کرده و روشن و خاموش کنید. در این صورت احتمال این که خانه شما مورد توجه سارقین قرار بگیرد پایین میآید.
- بسیاری از لامپهای هوشمند امکان تغییر رنگ نور را دارند و میتوانند تا 16 میلیون رنگ تولید کنند. از این ویژگی میتوان در مناسبهای مختلف و یا برای ایجاد تغییر در خانه استفاده کرد.
- این لامپها حتی کمک میکنند بهتر بخوابید. با بهرهگیری از علم نورپردازی، لامپ هوشمند به گونهای طراحی شده که سطح ملاتونین بدن را در طول روز کم و با نزدیک شدن به شب زیاد کند.
- بعضی از انواع لامپهای هوشمند اسپیکر دارند. به این ترتیب میتوانید در هر کجای خانه به موسیقی مورد علاقه خود گوش بدهید. یکی از امکانات این لامپها تغییر نور با توجه به موسیقی است که برای مهمانیها بسیار پرکاربرد است.
کاربردهای خلاقانهی لامپهای هوشمند
- دادن برنامه زمانی به لامپ ها
- روشن شدن لامپ ها هنگام ورود در نتیجه صرفه جویی در انرژی
- گروه بندی این لامپ های هوشمند برای تنظیم و کنترل هرچه بهتر
- تنظیم زاویه نورپردازی لامپ های هوشمند
انواع لامپ هوشمند کدامند؟
لامپهای هوشمند بسته به رنگی یا تک رنگ بودن، کار کردن با برق شهری یا شارژی بودن و یا پروتکل ارتباطی به انواع مختلفی تقسیم میشوند. بر اساس پروتکل اتوماسیون خانه سه نوع لامپ هوشمند وجود دارد:
1- لامپ هوشمندی که از پروتکل Z-Wave یا ZigBee استفاده میکند. مانند برند Philips Hue
2- لامپ هوشمندی که از Wi-Fi استفاده میکند. مانند برندهای Wiz، Cree و …
3- لامپ هوشمندی که از Bluetooth استفاده میکند. لامپهای C by GE در این دسته هستند.
مزایا و معایب لامپ های هوشمند
مزایا:
1- مصرف کمتر انرژی
2- طول عمر طولانیتر
3- امنیت بیشتر
4- تنظیم و نصب آسان
5- کاربردهای جالب علاوه بر روشنایی
معایب:
1- قیمت بالاتر نسبت به لامپهای معمولی LED
2- احتمال نیاز به یک هاب اضافه و در نتیجه افزایش هزینه
لامپ های هوشمند چگونه کار می کنند؟
لامپهای هوشمند علاوه بر ایجاد نور، به صورت بیسیم به سایر لامپها و وسایل هوشمند مانند گوشی موبایل وصل میشوند. برای برقراری ارتباط بعضی لامپها از یک پروتکل ارتباطی استفاده کرده و برخی دیگر انتخاب بین دو پروتکل را به شما واگذار میکنند.
بعضی لامپهای هوشمند تنها از طریق موبایل کنترل میشوند و بقیه امکان کنترل با دستیار صوتی را هم دارند. خبر خوب این که در صورت عدم دسترسی به اینترنت، میتوان لامپهای هوشمند را به روش سنتی خاموش و روشن کرد.
نحوه نصب و راه اندازی لامپ هوشمند
نصب لامپ هوشمند کار آسانی است. کافی است لامپ فعلی را باز کرده و لامپ جدید را جایگزین کنید و لامپ هوشمند بلافاصله مانند لامپ معمولی شروع به کار خواهد کرد. اما برای دسترسی به قابلیتهای هوشمند، نیاز به نوعی ارتباط بیسیم است. روش اول اتصال مستقیم لامپ به اینترنت خانه است. انواع خاصی از محصولات مانند لامپهای تولید شده توسط Lifx نیازی به هاب برای دسترسی به شبکه WiFi خانه ندارند. به این ترتیب با نصب اپلیکیشن همراه لامپ هوشمند بقیه مراحل نصب و راهاندازی به آسانی پیش میرود.
روش دوم خرید هاب مربوطه برای نصب لامپهای هوشمند است. هاب هوشمند مانند یک پل ارتباطی بین لامپ و روتر بیسیم عمل میکند. بنابراین تنها کاری که لازم است انجام دهید اتصال هاب به روتر WiFi است. سپس برای هر برند اپلیکیشن مخصوص را دانلود کرده و طبق دستورالعمل پیش روید.
روش سوم اتصال لامپها با Bluetooth است. توجه داشته باشید که برای هر برند ممکن است روش متفاوتی برای نصب و راهاندازی نیاز باشد. بنابراین خواندن دفترچه دستورالعمل همراه لامپ هوشمند الزامی است.
لامپ هوشمند چیست؟
لامپ هوشمند یک لامپ LED با قابلیت اتصال به اینترنت است که امکان روشن و خاموش کردن، کم و زیاد کردن شدت نور و برنامهدهی را از راه دور دارد. لامپهای هوشمند پس از عرضه به سرعت در میان محبوبترین محصولات اتوماسیون خانه و اینترنت اشیا قرار گرفتند.
در صورت قطعی اینترنت آیا میتوان از <strong>لامپهای هوشمند</strong> استفاده کرد؟
بله. در صورت قطع بودن یا عدم دسترسی به اینترنت، میتوان لامپ هوشمند را مانند لامپ معمولی خاموش و روشن کرد.
استفاده از لامپ هوشمند چه مزایایی دارد؟
علاوه بر ویژگیهای جالب روشنایی مانند کم و زیاد کردن شدت نور و تغییر رنگ آن، لامپهای هوشمند مصرف انرژی کمتر و طول عمر بالایی دارند. به علاوه این لامپها باعث ایجاد امنیت هم میشوند
بدون دیدگاه