سناریوهای خانه هوشمند

افرادی که زندگی در یک خانه هوشمند را تجربه کرده‌اند، می‌دانند که این خود خانه است که بیشتر وظایف را بر عهده می‌گیرد. اگر به تازگی با مفهوم خانه هوشمند آشنا شده باشید، احتمالا می‌دانید که در آن می‌توانید درب‌ها را با تلفن همراه باز کرده و یا چراغ‌ها را با فرمان صوتی روشن کنید. اما قابلیت‌های خانه هوشمند فراتر از توانایی کنترل روشنایی با تلفن همراه است. کلمه “هوشمند” در عبارت خانه هوشمند در واقع به توانایی خانه برای جمع‌آوری اطلاعات و تجربیات افراد و استفاده از آن‌ها برای اتوماسیون کارهای خانه اشاره دارد.

در ادامه مجموعه‌ای از مهم‌ترین اصطلاحات و سناریوهای هوشمند سازی ساختمان را گرد‌آوری کرده‌ایم.

 

سناریو خانه هوشمند چیست؟

سناریو یک تنظیمات از پیش تعیین شده برای یک یا چند دستگاه در موقعیت مکانی مشخص در خانه هوشمند است. به وسیله سناریوهای کنترلی در خانه هوشمند می‌توان یک رشته از رویدادها و اقدامات را خودکارسازی کرد تا در زمان از پیش تعیین شده و یا با شروع یک اتفاق فعال شوند.

هر سناریو شامل اعمال (actions) و محرک‌ها (triggers) است. محرک‌ می‌تواند یک دستگاه هوشمند در خانه، یک زمان‌بندی و یا فشاردادن دکمه یا کلیدی به صورت دستی باشد. اعمال، رویدادهایی هستند که یک دستگاه در جواب محرک از خود نشان می‌دهند. اعمال می‌توانند به صورت فوری و یا با تاخیر زمانی انجام شوند.

برای درک بهتر زمانی که از سر کار به خانه برمی‌گردید را به خاطر بیاورید. چه تعداد لامپ را باید روشن کنید؟ هنگام شام و یا تماشای تلویزیون چطور؟ با استفاده از سناریوهای خانه هوشمند، کافی است یک بار تنظیمات مربوط به این که کدام لامپ باید روشن شود و میزان روشنایی آن چقدر باشد را در اپلیکیشن اتوماسیون خانه وارد کنید. با ذخیره اطلاعات داده شده یک سناریو تعریف خواهد شد. پس از آن می‌توانید به آسانی با فشار دادن یک دکمه، صحبت با دستیار صوتی، زمان‌بندی و یا استفاده از هر محرک دیگر سناریو را فعال کنید.

 

مزیت استفاده از سناریو خانه هوشمند

امکان سناریو نویسی خانه هوشمند را می‌توان علت اصلی محبوبیت خانه هوشمند در دهه اخیر دانست. برخی از مزایای استفاده از سناریوهای کنترلی خانه هوشمند عبارت‌اند از:

شخصی‌سازی: تعریف سناریوهای مختلف، فضای خانه و نحوه عملکرد دستگاه‌ها را مطابق میل شما می‌کند. می‌توانید همه امکانات خانه هوشمند از کنترل پرده‌ها تا سیستم صوتی و تصویری هوشمند را به راحتی با سبک زندگی خود هماهنگ کنید.

راحتی: سناریوها راحتی خانه هوشمند را دو چندان می‌کنند. چرا که با وجود آن‌ها دیگر حتی نیازی به تلفن همراه خود نخواهید داشت. بسیاری از اقدامات روزمره را می‌توان به راحتی و با استفاده از سناریوهای خانه هوشمند، خودکار کرد.

تامین امنیت: یکی از اهداف سناریوها، ایجاد پویایی در خانه و شبیه‌سازی حضور است. بسیاری از افراد هنگام رفتن به مسافرت لامپ‌ها را روشن گذاشته و وانمود می‌کنند که در خانه هستند. این راهکار علاوه بر اتلاف زیاد انرژی، کارایی لازم را ندارد. چرا که سارقین متوجه روشن بودن ثابت لامپ‌ها می‌شوند. سناریوی شبیه‌سازی حضور برای چنین مواقعی کاربرد دارد و با روشن و خاموش کردن چراغ‌ها در زمان‌های مختلف، باعث افزایش امنیت می‌شود.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها: شاید در وهله اول، موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی در سناریوها مساله مهمی به نظر نرسد. اما قطعا در بلند مدت تاثیری قابل توجه بر هزینه‌ها خواهد گذاشت. بسیاری از اوقات به دلیل فراموش کردن یا دور بودن از خانه ممکن است چراغ‌ها یا سیستم تهویه روشن بمانند. با نوشتن سناریو هوشمند در موقعیت‌های مختلف می‌توان بسیار ساده الگوی مصرف را بهبود بخشید.

صرفه‌جویی در وقت: زمان قابل توجهی از روز صرف انجام کارهایی می‌شود که با سناریونویسی تبدیل به یک عمل خواهد شد. به عنوان مثال هنگام خروج از خانه به هنگام مسافرت باید از بسته بودن شیر گاز گرفته تا فعال بودن سیستم امنیتی خانه را جداگانه بررسی کرد. در حالیکه با سناریونویسی، با فشار دادن یک دکمه همه ملاحظات لازم انجام خواهد شد.

 

انواع سناریوهای خانه هوشمند

به دلیل امکان شخصی‌سازی، انواع مختلفی از سناریوهای کنترلی خانه هوشمند وجود دارند. در ادامه چند نمونه از این سناریوها آمده است. باید توجه داشت که بی‌نهایت سناریوی مختلف می‌تواند توسط شما ایجاد شود و موارد گفته شده صرفا چند نوع از سناریوهای محبوب است.

سناریو شروع روز

می‌توانید برای تعریف این سناریو از طلوع آفتاب به عنوان محرک شروع استفاده کنید. به این صورت که با طلوع آفتاب، آرام آرام پرده‌ها باز شوند، و قبل از زمان بیدار شدنتان قهوه‌ساز روشن شود. همچنین می‌توانید چراغ‌های مسیر سرویس بهداشتی یا آشپزخانه را با این سناریو روشن کنید.

سناریونویسی خانه هوشمند اپلیکیشن تپلایفسناریو عدم حضور در خانه

اگر برای چند ساعت در خانه حضور ندارید، با فعالسازی این سناریو و تنها با فشار دادن یک دکمه می‌توانید از بسته بودن پنجره‌ها، قفل بودن درها، خاموش بودن سیستم تهویه و کنترل دما و چراغ‌‌ها و روشن بودن سیستم امنیتی، دزدگیر و دوربین‌های مداربسته اطمینان حاصل کنید.

اگر زمان عدم حضور شما در خانه طولانی است یا مسافرت هستید، علاوه بر موارد قبلی می‌توانید با تعریف سناریو بسته بودن شیر اصلی آب و گاز و خاموش بودن دستگاه‌ها به جز یخچال و فریزر را به آسانی انجام دهید. به علاوه در این سناریو می‌توانید از شبیه‌ساز حضور استفاده کنید. در این صورت در مواقع مختلف چراغ‌ها یا تلویزیون روشن می‌شوند تا سارقین فکر کنند که شما در خانه حضور دارید.

سناریو خواب

با فعال کردن این سناریو، چراغ‌ها خاموش شده و بسته بودن درب‌های ورودی بررسی می‌شود. به علاوه سیستم امنیتی در صورت تشخیص هرگونه حرکت غیرمجاز در خانه یا پارکینگ با آژیر و یا ارسال پیام شما را مطلع می‌سازد.

سناریو مراقبت از کودکان و سالمندان

فعال کردن این سناریو منجر به تنظیم مطلوب دمای هوا، بررسی درب‌های خانه به خصوص سنسورهای مخصوص کابینت‌های مواد شوینده یا دارویی یا فعال کردن دوربین‌های نظارت بر اتاق سالمندان یا کودکان می‌شود.

 

سناریو مهمان

بعضی از کارها در هنگام ورود مهمان مهم می باشد.مثلا می‌توان به روشن کردن لامپ‌های راه‌پله، باز کردن درب خانه، ، بستن پرده پذیرایی، روشن کردن لوستر و شاید حتی پخش یک موزیک ارام .واضح است که انجام این کارها به صورت دستی، امری وقت گیر می باشد. پس می‌توان انجام همزمان این موارد و همه موارد دلخواه دیگر را به سیستم خانه هوشمند سپرد.

نحوه نظارت بر سناریوهای خانه هوشمند

سناریو با تنظیم دستی

این سناریو به صورت دستی( با فشار دادن یک کلید یا دکمه) شروع یا اجرا می‌شود. سناریوهایی که با ارسال فرمان توسط کاربر اجرا می‌شوند نیز در این دسته قرار می‌گیرند.

سناریو زمان‌بندی شده

این نوع سناریوها را می‌توان در بازه‌های زمانی مشخصی اجرا کرد. البته به دلیل قابلیت‌های بیشتر دو نوع دیگر سناریوها، این سناریو کاربرد کمتری دارد.

سناریو هوشمند

محرک شروع یک سناریو هوشمند، یک رویداد در دستگاه‌های هوشمند است. اتفاق افتادن سناریو به صورت کاملا اتوماتیک و در زمان برقرار شدن شرط شروع انجام می‌شود و نیازی به فعالسازی دستی نیست.

به عنوان مثال فرض کنید می‌خواهید در اپلیکیشن خانه هوشمند تپ‌لایف برای روشن شدن لامپ‌ها در زمان ورود به خانه یک سناریو بنویسید. سه سناریو مختلف را برای این حالت بررسی می‌کنیم:
.سناریو با تنظیم دستی: می‌توان با قرار دادن یک کلید مجازی در اپلیکیشن، یک یا تعدادی از لامپ‌ها را در زمان ورود با استفاده از تلفن همراه روشن کرد.
.سناریو زمان‌بندی شده: اگر هر روز راس ساعتی خاص به خانه برمی‌گردید، می‌توانید با تعریف یک بازه زمانی لامپ‌ها را زمان‌بندی کنید. در این صورت راس ساعت شروع بازه زمانی، چه شما به خانه برگشته باشید و چه خیر، لامپ‌ها روشن خواهند شد.
.سناریو هوشمند: به لطف اینترنت اشیا، دستگاه‌های هوشمند خانه با یکدیگر در ارتباط هستند. با استفاده از همین ویژگی، سیستم روشنایی می‌تواند اطلاعات مورد نیاز را از سنسور درب دریافت کند.

بنابراین می‌توانید به راحتی یک سناریو تعریف کنید که در صورت باز شدن در(محرک شروع سناریو) یک یا تعدادی از لامپ‌ها روشن شوند.

سناریو خانه هوشمند چیست؟

سناریو یک تنظیمات از پیش تعیین شده برای یک یا چند دستگاه در موقعیت مکانی مشخص در خانه هوشمند است. به وسیله سناریوهای کنترلی در خانه هوشمند می‌توان یک رشته از رویدادها و اقدامات را خودکارسازی کرد تا در زمان از پیش تعیین شده و یا با شروع یک اتفاق فعال شوند.

استفاده از سناریو خانه هوشمند چه مزایایی دارد؟

امکان شخصی‌سازی، راحتی و امنیت، بهینه‌سازی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در وقت تنها چند مزیت استفاده از سناریوها در خانه هوشمند است.

نحوه نظارت بر سناریوها در خانه هوشمند چگونه است؟

سناریو خانه هوشمند، به سه روش تنظیم دستی، زمان‌بندی شده و هوشمند قابل نظارت هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *